Μήνυμα συστήματος
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Νεα

Μανούσος Λεονταράκης Βίλες, Ανάληψη Χερσονήσου
30 Μαΐου 2023
Βιλες, Αναληψη Χερσονησου

Το νέο μας έργο αποτελεί πρόταση σχεδιασμού και κατασκευής δύο μοντέρνων βιλών, νησιώτικης αισθητικής και σχεδιασμού λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Ηρακλείου . Το οικόπεδο έχει περίπου 2.500m2  έκταση και βρίσκεται δίπλα σε μια πολύ γνωστή παραθαλάσσια περιοχή . Βασική προϋπόθεση αποτέλεσε η επιτυχής εναρμόνιση του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, της λειτουργικότητας και της αισθητικής καθώς και η εξυπηρέτηση των βασικών αρχών σχεδιασμού . Έτσι λοιπόν δημιουργήσαμε χώρους σε minimal γραμμές , πάντα στα πλαίσια μιας κομψής μεσογειακής αισθητικής , με ιδιαίτερη έμφαση στις λεπτομέρειες και τα υλικά . Έχει σχεδιαστεί σε αρμονία με την περιοχή και συνδυάζει πέτρα , ξύλο και γήινες αποχρώσεις . Κάθε βίλα διαθέτει μεγάλο κήπο , ιδιωτική πισίνα μεγάλων διαστάσεων , σύγχρονες παροχές BBQ ταυτόχρονα με μια διακριτική αίσθηση άνεσης και πολυτέλειας . Έχει σχεδιαστεί να φιλοξενεί ανθρώπους που θα θέλουν η διαμονή τους να είναι σε φυσικό και ήρεμο περιβάλλον και σε μοντέρνο αρχιτεκτονικά κτίριο .

Μανούσος Λεονταράκης New Hotel, Ανάληψη Χερσονήσου
30 Απριλίου 2023
New Hotel, Αναληψη Χερσονησου

Η ομάδα του Manousos Leontarakis & Associates ανέλαβε την αρχιτεκτονική & διακοσμητική μελέτη του νέου ξενοδοχείου στην Χερσόνησο . Στόχος της ομάδας ήταν να δημιουργήσει έναν ιδιαίτερο χώρο διαμονής , μια πολυτελή παραθαλάσσια απόδραση στo νησί μας . Η μελέτη των δεκαεφτά δωματίων έγινε με τέτοιο τρόπο, ώστε το style να αντανακλά άμεσα στο ύφος του ιδιοκτήτη . Επιλέχθηκαν γήινες αποχρώσεις σε συνδυασμό με φυσικές ύλες όπως ο όνυχας , το μάρμαρο και το ξύλο. Δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στα υλικά των αντικειμένων όσο και στις υφές των χρωμάτων, ώστε η ξενοδοχειακή μονάδα να εκπέμπει μια αίσθηση πολυτέλειας και φινέτσας . Πέρα από το σχεδιαστικό κομμάτι , η εκλεπτυσμένη και πολυτελής λογική του αφηγήματος επεκτείνεται και στις υπηρεσίες της ξενοδοχειακής μονάδας που έπειτα από μελέτη της ομάδας μας , σχεδιάστηκε Pool Bar & Garden Lounge καθώς και κοινόχρηστη πισίνα , η οποία επενδύθηκε με πολυμορφικό πλακάκι σε συνδυασμό με έντονη βλάστηση . Επιπροσθέτως , παροχές jacuzzi και ιδιωτική πισίνα σε Deluxe δωμάτια . Στους εσωτερικούς χώρους , ο σχεδιασμός είναι μοντέρνος και minimal με καθαρές γραμμές και γεωμετρικά σχήματα , δίνοντας στον επισκέπτη την αίσθηση της άνεσης και της κομψότητας .

Μανούσος Λεονταράκης Airbnb
31 Μαρτίου 2023
Airbnb

Στην καρδιά της πόλη του Ηρακλείου, η ομάδα του γραφείου μας Manousos Leontarakis & Associates, ανέλαβε τον σχεδιασμό και την διακόσμηση επτά σύγχρονων διαμερισμάτων, τα οποία προορίζονται για βραχυχρόνια μίσθωση. Το εσωτερικό των διαμερισμάτων σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην υπάρχουν αυστηρά χωρικά όρια που να περιορίζουν την κίνηση μέσα σε αυτά. Ο στόχος ήταν η παραγωγή ενός έργου Airbnb που ξεπερνά τα στενά περιθώρια της τυπικής ιδέας bed and breakfast, επομένως να δημιουργηθούν χώροι που να υπερηφανεύονται για τα υψηλά πρότυπα άνεσης και τα στοιχεία σχεδιασμού. Βασικό ζητούμενο αποτέλεσε η αναμόρφωση τόσο της λειτουργικής δομής, όσο και της αισθητικής των χώρων με στόχο τον επανασχεδιασμό ενός συνόλου ικανού να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες του χρήστη. Κύριο μέλημα μας κατά τον σχεδιασμό ήταν η δημιουργία χώρων με υψηλή αισθητική και ποιότητα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις υφές των υλικών καθώς και τους φωτισμούς που να τις αναδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι σκούρο καφέ αποχρώσεις του ξύλου όπου χρησιμοποιήθηκαν στις επιφάνειες των επίπλων, τα γκρι μαρμαριζέ δάπεδα και τα μαύρα μεταλλικά στοιχεία, δημιουργούν μια εικόνα σύγχρονης πολυτέλειας με brutal λεπτομέρειες σε κάθε γωνιά, προσδίδοντας στον χώρο ένα απόλυτα μινιμαλιστικό design. Καθαρές φόρμες, ποιοτικός φωτισμός, υλικά υψηλής αισθητικής και έξυπνες ηλεκτρομηχανολογικές παροχές συνθέτουν το περιβάλλον πολυτελούς ξενοδοχείου όπως ήταν το ζητούμενο και από τον ιδιοκτήτη του χώρου εξαρχής, δημιουργώντας το τέλειο λιμάνι για απαιτητικούς και συνεχούς ταξιδιώτες που γνωρίζουν καλά πως να ζουν την στιγμή, ενώ σπίτι τους αποτελεί κάθε σημείο όπου μπορούν να τοποθετήσουν τη βαλίτσα τους.

Μανούσος Λεονταράκης BOUTIQUE ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ
28 Φεβρουαρίου 2023
BOUTIQUE ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ

Το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates, ανέλαβε τον σχεδιασμό και την διακόσμηση ενός διώροφου καταστήματος γυναικείων ενδυμάτων στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Η σύλληψη του concept είναι άμεσα επηρεασμένο από το ελληνικό καλοκαίρι. Minimal στοιχεία και υλικά όπως λευκό μάρμαρο και φυσικές αποχρώσεις του ξύλου καθώς και προσεκτικά επιλεγμένες μεταλλικές κατασκευές, προσδίδουν στο χώρο μια οικεία ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύουν σε κάποιο ελληνικό νησί. Βασική επιθυμία του πελάτη μας ήταν η μικρή σε εμβαδόν έκταση του showroom, να φανεί μεγάλη και πάνω σε αυτή τη γραμμή βασίστηκε ο σχεδιασμός του χώρου καθώς και η επιλογή των υλικών. Το στυλ είναι φρέσκο, με τους χρωματισμούς μας να κυμαίνονται σε γήινες αποχρώσεις, αποδίδοντας ένα καθαρό και χαλαρωτικό ύφος. Η μελέτη φωτισμού έπαιξε κεντρικό ρόλο στο design, καθώς οι χώροι και το φως λειτουργούν συμπληρωματικά αναδεικνύοντας το ένα το άλλο.

Μανούσος Λεονταράκης ELECTRONET (ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ)
30 Ιανουαρίου 2023
ELECTRONET (ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ)

Μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών στην Κρήτη, η ELECTRONET Πιτσουλάκης – Ρομπογιαννάκης, συνεχίζοντας την δυναμική τους πορεία στον χώρο της τεχνολογίας και των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, εμπιστεύτηκε το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates για τον αρχιτεκτονικό και διακοσμητικό σχεδιασμό του νέου τους καταστήματος, σε μια προσπάθεια συνεχούς ανάπτυξης του δυναμικού της εταιρείας. Η νέα συνεργασία μας προκύπτει από την ήδη πολύ επιτυχημένη σύμπραξη μας στο παρελθόν με τους ιδιοκτήτες, αφού ουσιαστικά πρόκειται για προέκταση των γραφείων της εταιρείας, που δημιουργήθηκαν το 2020 σε εντελώς νέες εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 1295 m², καλύπτοντας με αυτή την επένδυση τις ανάγκες της εταιρείας. Το 2023 η ELECTRONET Πιτσουλάκης – Ρομπογιαννάκης στα πλαίσια της σταθερά ανοδικής της πορείας έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη σημείο εξυπηρέτησης στο δυναμικό της, δημιουργώντας ένα υπερσύγχρονο εκθεσιακό χώρο, επιδιώκοντας να καλύψει τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού πελάτη. Η σχεδιαστική ομάδα του γραφείου μας, προχώρησε στη μελέτη του έργου, έχοντας πάντας ως γνώμονα την ποιότητα, την λειτουργικότητα και την σύγχρονη αισθητική ενός χώρου. Με ιδιαίτερη προσοχή προχωρήσαμε σε έναν σχεδιασμό προσαρμοσμένο στις συνεχώς μεταβαλλόμενες τάσεις της αγοράς. Δημιουργήσαμε συνθέσεις προσαρμοσμένες στο είδος και το ύφος των προϊόντων, με πρωτοποριακές λύσεις όπου θα διευκολύνουν την ομάδα εξυπηρέτησης του καταστήματος αλλά και τους ίδιους τους πελάτες. Η χρωματική παλέτα και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν παραπέμπουν σε αυστηρά βιομηχανικό ύφος και στυλ, άρτια συνδυασμένα με τα χρώματα και του ίδιου του brand.

Μανούσος Λεονταράκης ΚΤΙΡΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΖΩΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ
30 Δεκεμβρίου 2022
ΚΤΙΡΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΖΩΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ

Οι αυξημένες απαιτήσεις για στέγαση τα τελευταία χρόνια, οδηγούν στην ανάγκη δημιουργίας νέων χώρων διαμονής. Το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates με ιδιαίτερη χαρά ανέλαβε την δημιουργία ενός νέου συγκροτήματος σύγχρονων κατοικιών μίσθωσης. Σκοπός είναι η παροχή μοντέρνων και επιπλωμένων διαμερισμάτων, όπου θα προσφέρει στους ένοικους όλες τις ανέσεις και τις παροχές ενός ξενοδοχείου δημιουργώντας έναν ιδανικό τρόπο ζωής. Έτσι λοιπόν στόχος μας είναι η δημιουργία ενός μοναδικού περιβάλλοντος, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ενοίκων του. Ας μην ξεχνάμε ότι τα διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, αποτελούν πλέον μέρος της τουριστικής και όχι μόνο αγοράς, με τις ανάγκες αλλά και τις απαιτήσεις του τεράστιου αυτού κοινού όλο να αυξάνονται. Έτσι λοιπόν ο σχεδιασμός των διαμερισμάτων στηρίχθηκε αποκλειστικά στην δημιουργία σύγχρονων άνετων και χρηστικών χώρων, που ως απώτερο σκοπό τους έχουν την φιλοξενία των επισκεπτών, ενώ παράλληλα θα εξασφαλίσουν την διαχρονικότητα της επένδυσης στους ιδιοκτήτες.

Μανούσος Λεονταράκης ΣΑΒΟΪΔΑΚΗΣ
30 Νοεμβρίου 2022
ΣΑΒΟΪΔΑΚΗΣ

Η εταιρεία Σαβοϊδάκης, συνεχίζει να διανύει την σπουδαία της διαδρομή, παραμένοντας η μεγαλύτερη αλυσίδα αρτοζαχαροπλαστείων στην Κρήτη και όχι μόνο. Το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates, με ιδιαίτερη τιμή συνεχίζει για παραπάνω από μια δεκαετία την άρτια συνεργασία που διατηρεί, όλα αυτά τα χρόνια με την οικογένεια Σαβοϊδάκη, μια οικογένεια που με μεράκι και συνέπεια έχει καταφέρει μέσα από την πολυετή της πορεία να ηγείται στον τομέα της. Αυτή την φορά πρόκειται για την ολική ανακαίνιση ενός εκ των καταστημάτων της αλυσίδας, όπου η μελέτη και ο επανασχεδιασμός του χώρου έγιναν με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε το αποτέλεσμα που θα προκύψει να είναι ιδιαίτερα καλαίσθητο και φιλικό ως προς το αγοραστικό κοινό. Αυτό φυσικά έπρεπε να γίνει σε πλήρη συνάρτηση με έναν χώρο όπου θα είναι ιδιαίτερα λειτουργικός. Φυσικά διατηρήθηκε το διακοσμητικό ύφος που ακολουθούν και τα υπόλοιπα καταστήματα, με στοιχεία που αποτελούν πλέον σήμα κατατεθέν της αλυσίδας, κάνοντας τα να ξεχωρίζουν για την δική τους προσωπική ταυτότητα. Το κατάστημα διαθέτει μεγάλη γκάμα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, με εντυπωσιακή προβολή μέσα από τις βιτρίνες, με εσωτερικό φωτισμό LED μέσα σε αυτές και μοντέρνα διακόσμηση, επενδύοντας τες με ξύλινα πηχάκια στην φυσική απόχρωση του δρυ και μαύρο αντικέ γρανίτη. Το μεγαλύτερο μέρος των τοίχων έχουν επενδυθεί με διακοσμητικά πλακάκια, ενώ μια μεγάλη και εντυπωσιακή μπουκαλιέρα κοσμεί το κατάστημα, με λεπτομέρειες από ποικίλες αποχρώσεις μαρμάρου. Τέλος, οι εξωτερικές επιφάνειες των τοίχων, έχουν επενδυθεί με το χαρακτηριστικό λευκό τουβλάκι, που έχει τοποθετηθεί και στα υπόλοιπα καταστήματα, προσδίδοντας μια πιο ρετρό εικόνα στην είσοδο του καταστήματος.

Μανούσος Λεονταράκης ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΙΑΤΡΕΙΩΝ
30 Οκτωβρίου 2022
ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΙΑΤΡΕΙΩΝ

Το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates, ανέλαβε την αρχιτεκτονική και διακοσμητική μελέτη ενός κτιρίου, συνολικού εμβαδόν 210 τετραγωνικών μέτρων, όπου πρόκειται να στεγάσει σύγχρονα ιατρεία, διαφόρων ειδικοτήτων. Βασική μας αρχή κατά την διάρκεια του σχεδιασμού ήταν η εξισορρόπηση της εργονομίας και της λειτουργικότητας με την αισθητική του χώρου. Παράλληλα δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε τις ανάγκες των ιατρών καθώς και τις απαιτήσεις του νόμου, για κάθε ειδικότητα χωριστά. Γνωρίζοντας πως η επίσκεψη ενός ασθενή σε έναν γιατρό συνοδεύεται από ανάμεικτα συναισθήματα προσμονής και αγωνίας, φροντίσαμε ως κύριο μέλημα της διακοσμητικής και αρχιτεκτονικής σύνθεσης την δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου με έντονα στοιχεία χαλάρωσης και άνεσης και ιδιαίτερα φιλικής ατμόσφαιρας, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο την σχέση του ιατρού με τον ασθενή. Καταλυτικό ρόλο για την δημιουργία μιας όμορφης ατμόσφαιρας, αποτέλεσε η σύνθεση των υλικών που επιλέχθηκαν. Λιτές γραμμές, ζεστές γήινες αποχρώσεις ξύλου, φυσικά υλικά και ουδέτεροι τόνοι του γκρι κυριαρχούν εναλλασσόμενοι σε όλους τους χώρους. Στο σύνολο των ιατρείων σχεδιάστηκαν ειδικές κατασκευές επίπλων όπου εξυπηρετούν και την παραμικρή ανάγκη ιατρού και ασθενή, υπακούοντας ταυτόχρονα στις σύγχρονες υγειονομικές και ιατρικές προδιαγραφές

Μανούσος Λεονταράκης AIRBNB
30 Σεπτεμβρίου 2022
AIRBNB

Στην πόλη του Ηρακλείου, η ομάδα του γραφείου μας Manousos Leontarakis & Associates, ανέλαβε την ανακαίνιση δυο τυπικών διαμερισμάτων, συνολικού εμβαδού 60 τετραγωνικών μέτρων περίπου το καθένα, με σκοπό την μετατροπή τους σε δυο σύγχρονες κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το concept αλλά και η σχεδιαστική γραμμή που ακολουθήσαμε, χαρακτηρίζεται κυρίως από λιτές γραμμές και καθαρές γεωμετρίες. Με σκοπό την μέγιστη εκμετάλλευση των χώρων, προχωρήσαμε στην κατεδάφιση ορισμένων χωρισμάτων, ενώ παράλληλα δημιουργήσαμε νέα σε συνδυασμό με γυάλινα στοιχεία, πετυχαίνοντας με αυτό τον τρόπο την ενοποίηση των ιδιωτικών χώρων με τους κοινόχρηστους. Τα βασικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι το μέταλλο, το γυαλί και το ξύλο στις φυσικές αποχρώσεις του δρυ, όμως αυτό που έδωσε ταυτότητα στις δυο κατοικίες είναι οι οροφές από εμφανή μπετά, θέτοντας αυτόματα ένα απόλυτα βιομηχανικό και extra μοντέρνο χαρακτήρα. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι κατασκευές και τα έπιπλα που σχεδιάσαμε ειδικά για το κάθε διαμέρισμα, ακολουθούν λιτές και καθαρές γραμμές, όπου τα χαρακτηρίζει η απλότητα, προσδίδοντας στο χώρο αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης.

Μανούσος Λεονταράκης 50-50
31 Αυγούστου 2022
50-50

Αγαπημένο και πάντα διαχρονικό στην πόλη του Ηρακλείου, το γνωστό σε όλους επί σειρά ετών μεζεδοπωλείο 50-50, αλλάζει σελίδα και συνεχίζει να γράφει την δική του επιτυχημένη ιστορία. Το 50-50 αλλάζει γειτονιά, αλλάζει αέρα και διάθεση, μαζί του όμως παίρνει όλες τις αναμνήσεις και τις μοναδικές στιγμές, ύστερα από δώδεκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Το γραφείο μας Manousos Leontarakis & associates, με ιδιαίτερη χαρά γίνεται μέρος αυτής της αλλαγής, αναλαμβάνοντας τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την διακόσμηση του νέου χώρου που θα φιλοξενήσει το 50-50, αποσκοπώντας στην ανανέωση της ταυτότητας του, πάντα με σεβασμό στην μέχρι τώρα πορεία του. Ο βασικός σχεδιασμός, βασίστηκε στην δημιουργία ενός χώρου που θα δώσει μορφή στην ιδέα ενός νέου τύπου ελληνικού μεζεδοπωλείου. Αντλώντας στοιχεία και επιρροές από την παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα καταφέραμε να το φέρουμε σε μια αρμονία με μοντέρνες αναφορές, συστήνοντας στους επισκέπτες έναν οικείο και σύγχρονο ελληνικό χώρο εστίασης. Στον εσωτερικό χώρο κυριαρχούν έντονα οι σκούρες αποχρώσεις του ξύλου, πέτρινες επενδύσεις στους τοίχους καθώς επίσης και τα φυσικά χειροποίητα πλακίδια από τερακότα στα δάπεδα. Ιδιαίτερα, custom made, μεταλλικά φωτιστικά σώματα κοσμούν τις οροφές, ενώ παράλληλα διαφορετικά σενάρια φωτισμού δημιουργούν εναλλαγές στην ατμόσφαιρα του χώρου και προσφέρουν διαφορετικές χωρικές ζώνες. Τέλος, χρωματιστά αποξηραμένα φυτά στους τοίχους και τις οροφές ενισχύουν την εικόνα ενός ζεστού και φιλόξενου χώρου, κάτι που υπήρξε εξ αρχής ως βασική επιθυμία των ιδιοκτητών.

Μανούσος Λεονταράκης RESIDENCE
31 Ιουλίου 2022
RESIDENCE

Το γραφείο μας Manousos Leontarakis & associates, ανέλαβε την αρχιτεκτονική μελέτη και την διακόσμηση μιας μονοκατοικίας, συνολικού εμβαδού 370 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή της Χερσονήσου Ηρακλείου. Η κατοικία είναι χτισμένη σε ένα οικόπεδο 2.360 τετραγωνικών μέτρων χωρίς ιδιαίτερη κλίση αλλά με αξιοζήλευτη θέα προς τον κόλπο της Χερσονήσου. Το διάγραμμα του οικοπέδου, καθώς και οι οικοδομικοί κανόνες οδήγησαν στην δημιουργία ενός κτιρίου τριών επιπέδων. Στο υπόγειο φιλοξενούνται πρόσθετες χρήσεις όπως play room, mini κινηματογράφος, bar, ένα master υπνοδωμάτιο με ιδιωτικό WC και γκαρνταρόμπα καθώς και ένα άνετο laundry room. Το ισόγειο περιλαμβάνει τους κοινόχρηστους χώρους της κατοικίας, όπως ένα μεγάλο και φιλόξενο καθιστικό, την τραπεζαρία και την κουζίνα σε αμερικάνικο στυλ, όπου παραδοσιακά εστιάζει στην ανάγκη για μεγάλους χώρους. Έτσι λοιπόν ακολουθώντας την γραμμή που επιτάσσει μια τυπική αμερικάνικη κουζίνα, δημιουργήσαμε μια άνετη νησίδα και ένα ευρύχωρο τραπέζι για το φαγητό, μεγάλα συρτάρια και ντουλάπια. Στον όροφο διαμορφώνονται τρία πολυτελή υπνοδωμάτια με άνετους χώρους διημέρευσης και ένα κεντρικό μπάνιο όπου εξυπηρετεί τις ανάγκες του ορόφου. Τέλος, η σύνθεση ολοκληρώνεται με την πισίνα, η οποία ακολουθεί την κατεύθυνση της κατοικίας και αμέσως δίπλα ένα υπαίθριο καθιστικό καθώς και ένα μπάρμπεκιου με μια εξωτερική τραπεζαρία στην πίσω πλευρά της οικίας. Πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η μελέτη φωτισμού που πραγματοποιήθηκε, η οποία συντέλεσε στην ανάδειξη των αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών της κατοικίας, αλλά και στην εναρμόνιση της με το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο που προσφέρει η τοποθεσία.

Μανούσος Λεονταράκης PASTARELLA
30 Ιουνίου 2022
PASTARELLA

Το γνωστό σε όλους μας και πάντα αγαπημένο PASTARELLA πάει παραλία και πολύ σύντομα θα είναι έτοιμο να μας υποδεχθεί με ένα νέο κατάστημα, αυτή την φορά στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου. Συνεχίζοντας την πολυετή μας συνεργασία, με μεγάλη μας χαρά αναλάβαμε και αυτή την φορά τον σχεδιασμό και την διακόσμηση του νέου καταστήματος που έρχεται να προστεθεί στην οικογένεια. Η σχεδιαστική γραμμή που ακολουθήσαμε και το concept προέκυψε μέσα από την επιθυμία μας να αναδείξουμε διακριτικά μέσω του σχεδιασμού τον ιταλικό χαρακτήρα του εστιατορίου. Κατασκευαστικές λεπτομέρειες και αντικείμενα καλούν τον επισκέπτη να ανακαλύψει σταδιακά την ιταλική διάθεση που αποπνέει ο χώρος. Ο χώρος του εστιατορίου καταλαμβάνει στο σύνολο του επιφάνεια 210 τ.μ., όπου συμπεριλαμβάνει την κύρια σάλα, το παρασκευαστήριο και μια ανοιχτή κουζίνα, τους βοηθητικούς χώρους αλλά και μια μεγάλη εντυπωσιακή κάβα η οποία θα φιλοξενεί δεκάδες ετικέτες κρασιών από εγχώριους αλλά και ξένους παραγωγούς. Κατά την είσοδο στο εστιατόριο, το βλέμμα τραβάει το επίμηκες «χαλί» από τετράγωνα πλακίδια, που δημιουργούν μοτίβο σκακιέρας περιμετρικά της σάλας, στοιχείο που κοσμεί και την πρόσοψη του καταστήματος. Στον μεγαλύτερο μέρος του εστιατορίου κυριαρχούν οι γκρι και ανθρακί αποχρώσεις, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ένα ήσυχο φόντο, θέλοντας να κατευθύνουμε την προσοχή του επισκέπτη σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, όπως την ανοιχτή κουζίνα, τις συνθέσεις από χρωματιστά τζάμια που υπάρχουν σε διάφορα σημεία αλλά και τις μεταλλικές κατασκευές από διάτρητη λαμαρίνα που αγκαλιάζουν τις κολώνες. Τέλος, σημείο αναφοράς αποτελεί και ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος, ο οποίος αποτελεί μέρος της ανοιχτής κουζίνας, όπου έρχεται να ολοκληρώσει την ατμόσφαιρα ενός Ιταλικού εστιατορίου με αναφορές σε παραδοσιακές τεχνικές μέσα από εκλεκτά πιάτα της σύγχρονης κουζίνας.

Μανούσος Λεονταράκης ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ
31 Μαΐου 2022
ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ

Αέρα πολυτέλειας και μοντέρνας αισθητικής φέρνει στην πόλη μας το νέο κοσμηματοπωλείο, το οποίο πρόκειται πολύ σύντομα να  ανοίξει τις πόρτες του στην καρδιά του κέντρου του Ηρακλείου. Το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates, με ιδιαίτερη χαρά ανέλαβε τον σχεδιασμό και την διακόσμηση του χώρου. Κύριο μέλημα μας κατά την διάρκεια του σχεδιασμού ήταν να διατηρηθεί η κληρονομιά της εταιρείας και να αναδειχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η μακροχρόνια πορεία της στον χώρο των κοσμημάτων. Η βασική μας επιθυμία ήταν να δημιουργηθεί ένας μοντέρνος και ταυτόχρονα διαχρονικός χώρος, όπου θα αποπνέει την αίγλη και την κομψότητα που αρμόζει στα κοσμήματα από ευγενή μέταλλα και πολύτιμους λίθους, τα οποία θα φιλοξενεί ο χώρος. Σκούρες αποχρώσεις σε συνδυασμό με λεπτομέρειες στις αποχρώσεις του χαλκού και της καρυδιάς έχουν επιλεχθεί στις περισσότερες επιφάνειες, ενώ οι μαρμάρινες επενδύσεις στους τοίχους αλλά και στους πάγκους, προσδίδουν αέρα χλιδής και κομψότητας. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στην μελέτη του φωτισμού, όπου πραγματοποιήθηκε με βασικό στόχο την ανάδειξη όλων των στοιχείων και των λεπτομερειών, αποδίδοντας μια πιο δραματική ατμόσφαιρα στο σύνολο του χώρου, εξυπηρετώντας την καλύτερη προβολή των κοσμημάτων.

Μανούσος Λεονταράκης QUICK & FRESH
30 Απριλίου 2022
QUICK & FRESH

Την εμπιστοσύνη για την ανακαίνιση του χώρου του, έδειξε στο γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates το all day cafe & snack bar “Quick & Fresh”, στην περιοχή της Χερσονήσου. Στόχος της ομάδας μας, ήταν η δημιουργία ενός χώρου με μοντέρνα και φρέσκια αισθητική, με έντονα χρώματα και πολυάριθμα επίπεδα υλικών και υφών , που θα είναι ικανό να τραβήξει το βλέμμα και την προσοχή κάθε περαστικού, καλώντας τον να δοκιμάσει ένα από τα πολυάριθμα healthy snacks που περιέχει ο κατάλογος του καταστήματος. Πρωταγωνιστικό ρόλο στον χώρο παίζει το ξύλινο bar, το οποίο εξυπηρετεί ως χώρος παρασκευής για snacks και ροφήματα, το οποίο από μόνο του αποτέλεσε μια σχεδιαστική πρόκληση για εμάς καθώς πέρα από το αισθητικό κομμάτι, έπρεπε να εξασφαλισθεί η λειτουργικότητα και η πλήρης εκμετάλλευση της εργονομίας του χώρου. Ξύλινες και μεταλλικές κατασκευές σε funky χρωματισμούς σε συνδυασμό  με πλακίδια, μεγάλης διάστασης και όψη φυσικού μαρμάρου, συνθέτουν το τέλειο σκηνικό για μια παιχνιδιάρικη ανανέωση της ροής σας στο Instagram.

Μανούσος Λεονταράκης OASIS HOTEL
31 Μαρτίου 2022
OASIS HOTEL

Την ανακαίνιση του ξενοδοχείου «Oasis Hotel» στο Ηράκλειο Κρήτης, ανέλαβε το γραφείο μας «Manousos Leontarakis & Associates». Η βασική προσέγγιση της ιδέας μας ήταν η καθολική αναδιαμόρφωση της ξενοδοχειακής εμπειρίας που θα προσφέρει το κατάλυμα. Κατά την αρχική μελέτη, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην λειτουργικότητα των χώρων, με σκοπό την μέγιστη ικανοποίηση των φιλοξενούμενων καθώς και την αύξηση στην ευκολία της εξυπηρέτησης τους. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και στο αισθητικό κομμάτι, θέτοντας την ανακαίνιση του χώρου ως μια ευκαιρία για να αποκτήσει το κατάλυμα συγκεκριμένη κατεύθυνση και ταυτότητα. Η επιρροή για τον ορισμό του «concept», προέκυψε από το όνομα του ίδιου του ξενοδοχείου. Κεντρικό στοιχείο της διακόσμησης των δωματίων είναι τα υλικά όπου χρησιμοποιήθηκαν, όπως το ξύλο, η πέτρα, το μέταλλο και η φυσική βαφή προσδίδοντας στο περιβάλλον αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας παράλληλα με μια πιο τροπική διάθεση. Στο χώρο υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες από «ethnic» και «tropical» στοιχεία στα έπιπλα αλλά και στα διακοσμητικά αντικείμενα, ενώ τα υφάσματα που έχουν επιλεχθεί είναι κυρίως λινό και οργανικό βαμβάκι σε σκούρες αποχρώσεις. Σημείο αναφοράς, αποτελεί και ο υπαίθριος χώρος του ξενοδοχείου και το σημείο που φιλοξενεί την κύρια πισίνα, με έντονη και πυκνή βλάστηση από τροπικά δέντρα και φυτά, δίνοντας πραγματικά στον επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται σε μια αληθινή όαση.

Μανούσος Λεονταράκης ΓΡΑΦΕΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ
28 Φεβρουαρίου 2022
ΓΡΑΦΕΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ

Τον σχεδιασμό και την διακόσμηση ενός νέου ιδιωτικού κέντρου ψυχικής υγειάς, ανέλαβε το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates. Κύριο μέλημα μας ήταν η δημιουργία ενός άνετου και ζεστού χώρου, όπου οι θεραπευμένοι θα νιώθουν άνετα κατά την διάρκεια της ψυχοθεραπείας, κάνοντας τους να θέλουν να επιστρέψουν ξανά για την επόμενη. Ο σχεδιασμός, δεν έχει βασιστεί μόνο στον αρχιτεκτονικό και διακοσμητικό του σκοπό αλλά και στο επιστημονικό έργο το οποίο εξυπηρετεί ένα γραφείο ψυχολόγου. Γνωρίζοντας λοιπόν πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η διακόσμηση του χώρου στην εμπειρία του θεραπευόμενου και με αυξημένη ευαισθητοποίηση σχετικά με τις ανάγκες των τελικών χρηστών, προσεγγίσαμε τον χώρο με ευσυνειδησία. Κατά κύριο λόγο στον χώρο έχουν χρησιμοποιηθεί χαλαρωτικά χρώματα, πλούσιες υφές σε έπιπλα και κατασκευές καθώς και ξύλινες επιφάνειες στις φυσικές αποχρώσεις του ξύλου, προσδίδοντας στον χώρο μια σύγχρονη αισθητική. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στον φωτισμό του χώρου, μιας και η σωστή ένταση και απόχρωση του φωτός μπορεί να επηρεάσει θετικά την διάθεση και την ευεξία του πελάτη, μέσα από μια ατμόσφαιρα πιο χαλαρή και φιλική. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα έπιπλα έχουν επιλεχθεί με μεγάλη προσοχή, ώστε ο θεραπευόμενος να νιώθει άνετα κατά την διάρκεια της συνεδρίας του, έχοντας την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα στις πολύ αναπαυτικές πολυθρόνες καθώς και σε ένα ανάκλιντρο, το οποίο αποτελεί σύμβολο της ψυχοθεραπευτικής συνεδρίας.

Μανούσος Λεονταράκης BOUTIQUE HOTEL
30 Ιανουαρίου 2022
BOUTIQUE HOTEL

Αυτή τη φορά, θέσαμε ένα προσωπικό στοίχημα με τον εαυτό μας. Το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates, με ιδιαίτερη χαρά ανέλαβε τον σχεδιασμό και την διακόσμηση ενός νέου Boutique Hotel, το οποίο πρόκειται να στεγαστεί σε ένα διατηρητέο κτίριο, σε μια μαγευτική τοποθεσία, με υπέροχη θέα το λιμάνι της Σητείας. Η σχεδιαστική προσέγγιση ήταν κατά κύριο λόγο η δημιουργία ενός boutique ξενοδοχείου με αστικές καταβολές, δίνοντας την αίσθηση ενός ευρωπαϊκού διαμερίσματος της δεκαετίας του ’50. Με σεβασμό στην ιστορικότητα του κτιρίου, αποφασίσαμε να διατηρήσουμε ορισμένα από τα διακοσμητικά στοιχεία που προϋπήρχαν, όπως οι ζωγραφισμένες οροφές, οι οποίες αποτέλεσαν έμπνευση κατά τον σχεδιασμό των επίπλων για την ομάδα μας. Τα τσιμεντένια πλακάκια με ρετρό μοτίβα, είναι ακόμη ένα στοιχείο που διατηρήσαμε σε αρκετούς χώρους του ξενοδοχείου, δίνοντας την ευκαιρία με αυτό τον τρόπο στον επισκέπτη να γνωρίσει την αισθητική και το παραδοσιακό στυλ περασμένων εποχών. Τα φυσικά υλικά, όπως το ξύλο και το μάρμαρο δίνουν αίσθηση πολυτέλειας στο εσωτερικό των δωματίων, ενώ τους τοίχους και τις οροφές κοσμούν περίτεχνα γύψινα διακοσμητικά. Ιδιαίτερη προσοχή και λεπτομέρεια έχει δοθεί στον σχεδιασμό των επίπλων, με ειδικές custom made κατασκευές κυρίως από μπρούτζο, ορείχαλκο και ξύλο. Έμφαση έχει δοθεί και στα υφάσματα στο σύνολο του εσωτερικού των δωματίων, με ακριβά βελούδα και πολυτελή υφάσματα να ντύνουν τις πλάτες των κρεβατιών και τις πολυθρόνες, συνθέτοντας έτσι ένα περιβάλλον μιας άλλης πιο ρομαντικής εποχής.

Μανούσος Λεονταράκης UMI RESTAURANT
30 Δεκεμβρίου 2021
UMI RESTAURANT

Το ξενοδοχείο Sea Side Resort & Spa, ένα ξενοδοχείο στην Κρήτη που βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων, όσων αναζητούν να δημιουργήσουν αξέχαστες αναμνήσεις διακοπών. Φέτος το καλοκαίρι μια νέα γευστική εμπειρία περιμένει τους επισκέπτες του, παρουσιάζοντας το νέο Umi Restaurant, ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η ασιατική γαστρονομική καινοτομία. Εξαιρετικά fusion πιάτα, συναρπαστικά cocktail, αλλά και μια ατμόσφαιρα μυστηρίου ταξιδεύουν τον επισκέπτη σε ασιατικούς πολιτισμούς. Το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates, ανέλαβε τον σχεδιασμό και την διακόσμηση του εστιατορίου με βασικό στόχο την συνένωση διαφορετικών στοιχείων της ασιατικής κουλτούρας συνενώνοντας τρεις από τους σημαντικότερους πολιτισμούς της Ασίας, αυτόν της Ταϊλάνδης, της Κίνας και της Ιαπωνίας με τον ιαπωνικό πολιτισμό να αποτελεί την βάση της σχεδιαστικής πορείας. Η επίσκεψη στον χώρο ορθώνεται σε τρία διαφορετικά σενάρια. Η πρώτη σκήνη ξεδιπλώνεται στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου όπου έχει δημιουργηθεί ανοιχτή διάταξη και υψηλή ορατότητα μεταξύ της κουζίνας και των πελατών. Στο εσωτερικό του εστιατορίου όπου λαμβάνει χώρα η δεύτερη σκήνη του σεναρίου, η ιδέα ήταν απόλυτα συνδεδεμένη με την επιδίωξη συμβίωσης της λιτής εσωτερικής αρχιτεκτονικής που αποτελεί την απαρχή της ιαπωνικής φιλοσοφίας με την υψηλή γαστρονομική ποιότητα του μενού. Τέλος, τον πρωταγωνιστή της τρίτης σκηνής αναμφίβολα παίζει το sushi bar, στο κέντρο του χώρου, όπου οι σεφ προετοιμάζουν μπροστά στον πελάτη τις διάφορες επιλογές από sushi. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στα φυσικά υλικά και τα custom made έπιπλα, σε ένα δυνατό συνδυασμό βιομηχανικών στοιχείων και γκρι-μαύρων αποχρώσεων στο δάπεδο αλλά και στους τοίχους, συνθέτοντας μια πιο μινιμαλιστική εικόνα στο σύνολο του χώρου.

Μανούσος Λεονταράκης PETOUSIS HOTELS & SUITES
30 Νοεμβρίου 2021
PETOUSIS HOTELS & SUITES

Η δυναμικότητα του ξενοδοχείου Petousis Hotel & Suites μεγαλώνει και σύντομα ολοκληρώνεται ένα παράρτημα εικοσιδύο νέων δωματίων, το οποίο θα είναι έτοιμο τους επόμενους μήνες να φιλοξενήσει με χαρά τους πρώτους του επισκέπτες. Η οικογένεια Πετούσης, που εδώ και χρόνια εμπιστεύεταιτο γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates, ανέθεσε σε εμάς τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την διακόσμηση του νέου συγκροτήματος. Η βάση της σχεδιαστικής μας πρότασης ήταν κατά κύριο λόγο να καταφέρουμε να αναδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο της ιδιαιτερότητες της υφιστάμενης δομής. Ταυτόχρονα, προτεραιότητα μας αποτελούσε η διατήρηση του ύφους και του χαρακτήρα του υφιστάμενου κτιρίου, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα, θέλοντας να προβάλλουμε τα στοιχεία αυτά με έναν εργονομικά και σχεδιαστικά πιο ευφάνταστο τρόπο. Στο εσωτερικό των δωματίων κυριαρχεί η άνεση και η ζεστή ατμόσφαιρα, την οποία αναζητεί κάθε ταξιδιώτης. Διακοσμητικά ακολουθήσαμε μια σύγχρονη και συνάμα αστική οπτική, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο ο επισκέπτης να νιώσει σαν το σπίτι του, με λιτότητα και απλότητα στον σχεδιασμό.

Μανούσος Λεονταράκης WATER PARK
30 Οκτωβρίου 2021
WATER PARK

Το πολυτελές ξενοδοχείο Stella Palace, ένα ξενοδοχείο απαράμιλλης αισθητικής και αρχιτεκτονικής όπου πάντα προσπαθεί να ακολουθεί τις πιο σύγχρονες τάσεις της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, για ακόμη μια φορά πρωτοπορεί και αποφασίζει να κάνει την διαφορά, δημιουργώντας ένα υπερσύγχρονο Water Park, εντελώς καινοτόμου για τα Ελληνικά δεδομένα, επεκτείνοντας ταυτόχρονα το ήδη υπάρχον πάρκο, προσφέροντας στους επισκέπτες του μια μοναδική εμπειρία ξεγνοιασιάς και ανεμελιάς. Το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates, με χαρά δέχτηκε αυτή την νέα πρόκληση και θα συνεργαστεί για ακόμη μια φορά με επιτυχία με την οικογένεια του Stella Hotels Collection. Δεσμευμένοι στην καινοτομία και με πάθος για τον σχεδιασμό, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε έναν υδάτινο κόσμο όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να διασκεδάσουν στις απόλυτα μοναδικές και πρωτοποριακές, υψηλής ποιότητας και ασφαλείας νεροτσουλήθρες, κατοχυρωμένες αποκλειστικά για το συγκεκριμένο πάρκο. Αμέτρητες θεματικές και χρωματικές επιλογές έρχονται να ταιριάξουν απόλυτα με τα γεωμετρικά σχήματα όπου δημιουργούν τα υδάτινα παιχνίδια και να δώσουν στο χώρο pop και funky χαρακτήρα, κάνοντας ακόμα και τους πιο μεγάλους να αισθανθούν σαν μικρά παιδιά. Παράλληλα, ανάμεσα από τις πολυάριθμες νεροτσουλήθρες, έχουν δημιουργηθεί χώροι εστίασης, δίνοντας την δυνατότητα επιλογής στους επισκέπτες, ανάμεσα σε ethnic κουζίνες, grill και fast food, ενώ ταυτόχρονα o χώρος φιλοξενεί και bar για όσους επιθυμούν να κάνουν ένα διάλειμμα και να απολαύσουν το cocktail τους ή το ποτό τους και να συνεχίσουν λίγο αργότερα το παιχνίδι.

TOP