Μήνυμα συστήματος
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Νεα

Μανούσος Λεονταράκης ‘MASTORAS‘ Βeach Bar & Restaurant
30 Δεκεμβρίου 2023
‘MASTORAS‘ Βeach Bar & Restaurant

Το ‘MASTORAS‘ Βeach Bar & Restaurant  είναι ένα εστιατόριο κυριολεκτικά πάνω στην παραλία, σε κεντρικό δρόμο της  Σταλίδας. Στόχος μας, ήταν να δημιουργήσουμε μια εμπνευσμένη αλλά χαλαρή ατμόσφαιρα, που ταιριάζει απόλυτα στην τοποθεσία. Το εστιατόριο βρίσκεται πάνω στον δρόμο και κατηφορίζει φτάνοντας στην αμμώδη παραλία . Γι’ αυτό φροντίσαμε την εύκολη πρόσβαση για ΑΜΕΑ σε όλα τα επίπεδα . Βασική πρόθεση ήταν να ενσωματωθούν σημαντικά παραδοσιακά στοιχεία σε έναν τελικά σύγχρονο χώρο με boho στοιχεία. Ένα δεύτερο βασικό συνθετικό στοιχείο της πρότασης, ήταν η επίτευξη της ανεμπόδιστης θέας. Ο χώρος ακολουθώντας τη φυσική τοπιογραφία, διαμορφώθηκε σε επίπεδα, με τρόπο τέτοιο, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να έχει άμεση οπτική σχέση με τη θάλασσα από κάθε σημείο του χώρου. Ο συνδυασμός αυτών, των σκόπιμα σχεδιασμένων και φυσικών στοιχείων δημιουργεί μια αρχιτεκτονική πολλαπλών αισθήσεων που κάθεται σε αρμονία με το περιβάλλον, παρέχει ένα φυσικό, άνετο καταφύγιο από τα στοιχεία και δημιουργεί μια συναρπαστική, κοινωνική ατμόσφαιρα. Διατηρήσαμε την υφιστάμενη πέτρα , προσθέτοντας πλακίδια σε γήινους τόνους  και φυσική μόνωση στις πέργκολες από φυσικό ξύλο και λυγαριά, δημιουργώντας  έναν μοναδικό χαρακτήρα, με μια χαλαρή παλέτα φυσικών τόνων που αναδεικνύονται καθώς μετακινείστε από το υψηλό στο χαμηλότερο επίπεδο , συνδέοντάς τους μεταξύ τους.

Μανούσος Λεονταράκης Nobus
30 Νοεμβρίου 2023
Nobus

Το Parko The Outdoor Experience αποτελεί ένα πρότυπο χώρο εστίασης στην καρδιά του Ηρακλείου, προσφέροντας μια μοναδική , αισθητική εμπειρία. Γνωρίζοντάς το με νέο όνομα , Nobus The Experience , το γραφείο μας , Manousos Leontarakis & Associates ανέλαβε τον σχεδιασμό του νέου καταστήματος .Πρόκειται για έναν αρκετά ευρύχωρο και άνετο χώρο , που μπορεί να διεγείρει όλες τις αισθήσεις και ξεχωρίζει λόγω της σκούρας χρωματικής του παλέτας όπου ταιριάζουν απόλυτα με το ύφος του καταστήματος  και σε συνδυασμό με τον μυστικιστικό φωτισμό και την διακόσμηση , δένουν απόλυτα αρμονικά στο σύνολο. Ιδιαίτερη σχεδιαστική παρέμβαση είναι η διακόσμηση της οροφής , με κατασκευές από ξύλο και rattan , όπως επίσης και ένας ατελείωτος  κοχλίας περιτριγυρίζει τον χώρο . Οι κολόνες του είναι επενδυμένες  με ακατέργαστο ξύλο και πλακάκι με μεταλλικά στοιχεία. Εκκεντρικό σημείο είναι και η όψη του παρασκευαστηρίου , όπου ο σχεδιασμός έχει σκοπό να τονίσει την ποιότητα  και να βελτιώσει μια γευστική εμπειρία του πελάτη που είναι αυθεντική, απλή και διασκεδαστική.

Μανούσος Λεονταράκης Ιππόκαμπος
30 Οκτωβρίου 2023
Ιπποκαμπος

Πάνω στην παραλιακή του Ηρακλείου, σε μία από τις πιο προνομιακές θέσεις, βρίσκεται εδώ και χρόνια το εστιατόριο Ιππόκαμπος , έτοιμο να επεκταθεί σε έναν νέο χώρο. Το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates, ανέλαβε την ολοκληρωμένη μελέτη και τον σχεδιασμό εσωτερικά & εξωτερικά . Η πρώτη εντύπωση φτάνοντας , είναι η δημιουργική όψη με τουβλάκια , απλίκες και τα καμπυλωτά σχέδια στις τζαμαρίες όσο και την μεγαλοπρεπής είσοδο .Κύριος στόχος σχεδιασμού της ομάδας, ήταν να δημιουργηθεί ένας ατμοσφαιρικός χώρος που θα παρέχει σε κάθε επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία επίσκεψης. Βασική δομή σχεδιασμού ήταν η διατήρηση βασικών αξόνων σε όλο το χώρο, κάτι που επιτεύχθηκε με την τοποθέτηση επίπλων σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους τοίχους. Αυτό δημιούργησε ευκολία προσβασιμότητας και μια ενιαία δίοδο για τους πελάτες και το προσωπικό. Χρησιμοποιήθηκαν υλικά όπως το ξύλο, η πατητή τσιμεντοκονία και μια γήινη χρωματική παλέτα στη διακόσμηση, για να προσθέσει υφή και χαρακτήρα στο χώρο. Βγαίνοντας στον αίθριο χώρο του καταστήματος , διακρίνουμε μια συνεχής μεταλλική κατασκευή, με καμπυλωτά και φυτά διακοσμώντας την οροφή , έχοντας φυσικά έναν τεράστιο χώρο για την απόλαυση της υπηρεσίας του καταστήματος.

Μανούσος Λεονταράκης ΚΡΗΤΗ TV
30 Σεπτεμβρίου 2023
ΚΡΗΤΗ TV

Η ομάδα μας , Manousos Leontarakis & Associates βρέθηκε σε μια νέα πρόκληση,  ονομάζοντάς την αναγέννηση . Στόχος του σχεδιασμού, ήταν να ικανοποιήσει τις ανάγκες και τις επιθυμίες του αγαπημένου μας σε όλους σταθμού της περιφέρειας , ΚΡΗΤΗ TV τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά. Βρισκόμενοι στην όψη του κτηρίου , διακρίνουμε την μεγαλοπρέπεια του αρχιτεκτονικά διακοσμημένου κτηρίου, με την καταπράσινη είσοδο. Εσωτερικά, όλοι οι χώροι έχουν διαρρυθμιστεί έτσι ώστε να δημιουργήσουμε έναν μοναδικό , προσαρμοσμένο χώρο που αναδεικνύει τα καλύτερα της ομάδας του σταθμού . Από τους χώρους συναντήσεων έως τις κοινόχρηστες ζώνες χαλάρωσης, κάθε στοιχείο του χώρου παίζει το ρόλο του στη δημιουργία ενός συνεργατικού, λειτουργικού και καινοτόμου χώρου εργασίας για κάθε μέλος της ομάδας . Κάθε τμήμα έχει την ευκαιρία παρακολούθησης από τον όροφο , την αμέτρητη τύπωση σελίδων από το πιεστήριο .Η διακόσμηση του χώρου είναι εμπνευσμένη από βιομηχανικά στοιχεία. Κατά την είσοδο διαμορφώθηκε ένας ευρύς χώρος υποδοχής και αναμονής όπου εφαρμόστηκαν τα χρώματα του λογότυπου του σταθμού, σε συνδυασμό με γήινο δάπεδο, εμφανείς μεταλλικές κατασκευαστικές οροφές, δημιουργώντας μια ατμοσφαιρική εντύπωση στο εσωτερικό  και ορίζοντας τους χώρους κίνησης. Η παλέτα των υλικών, των υφών και των χρωμάτων, έχουν ακολουθήσει την βιομηχανική αισθητική της περιοχής όπου εντάσσεται το κτίριο σε συνδυασμό με καθαρά χρώματα. Επιλεκτικές χρωματικές παρεμβάσεις σε συνδυασμό με custom made έπιπλα από ξύλο, συνθέτουν την τελική εικόνα ενός ξεχωριστού χώρου, που ακολουθεί το αρχιτεκτονικό concept και υποδέχεται τους ανθρώπους  του σε μια αρμονική εμπειρία εργασίας.  

Μανούσος Λεονταράκης ΜΙΝΟΑ – HOTEL LOUNGE
30 Αυγούστου 2023
ΜΙΝΟΑ – HOTEL LOUNGE

Το γραφείο μας , Manousos Leontarakis & associates ανέλαβε την μελέτη design των κοινόχρηστων χώρων του Minoa Hotel & Lounge όπου βρίσκεται στα Μάλια . Η εξωτερική διακόσμηση αυτού του έργου περιλαμβάνει την συμφωνία των ακόλουθων στοιχείων : την διαχρονική κομψότητα του φυσικού ξύλου , απαλές γήινες αποχρώσεις σε αρμονία με τον χώρο , ιδιαίτερα πλακίδια και ξεχωριστό φωτισμό είναι στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν στο design. Έντονο είναι και το στοιχείο της πέτρας . Η μελέτη σχεδιασμού του χώρου έγινε με στόχο το ξενοδοχείο να προσφέρει άνεση , ψυχαγωγία και συνάμα κομψότητα. Ο όμορφος σχεδιασμός , οι απλές καθαρές γραμμές και η προσοχή στις λεπτομέρειες , δημιουργούν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Μεγάλες , άνισες , στρογγυλές πέργκολες υποδέχονται τους επισκέπτες στο ξενοδοχείο με θέα τον κοινόχρηστο χώρο , το bar και την πισίνα. Περιμετρικά , όλος ο εξωτερικός περιβάλλοντας χώρος, καλύπτεται κατά βάση από βλάστηση δίνοντας στον επισκέπτη μια αίσθηση χαλάρωσης .

Μανούσος Λεονταράκης AIRBNB
30 Ιουλίου 2023
AIRBNB

Η ομάδα μας Manousos Leontarakis & Associates σας καλωσορίζει σε ένα νεοκλασικό αριστούργημα, φωλιασμένο στην καρδιά του Ηρακλείου. Πρόκειται για την αρχιτεκτονική και διακοσμητική μελέτη μιας βραχυπρόθεσμης μίσθωσης κατοικίας 78 τετραγωνικών μέτρων, που ανέλαβε η ομάδα του γραφείου μας. Μια συμφωνία αρχιτεκτονικής μεγαλοπρέπειας, όπου οι σχολαστικά κατασκευασμένες λεπτομέρειες από γύψο, τα εξαίσια ξύλινα πατώματα, οι πολυτελείς χρυσές πινελιές και ο αρμονικός συνδυασμός κλασικής διακόσμησης και μοντέρνων στοιχείων συγκλίνουν για να δημιουργήσουν έναν μαγευτικό και πολυτελή χώρο. Η ομάδα μας, φρόντισε με τον καλύτερο τρόπο να παντρέψει την διαχρονική αισθητική του νεοκλασικού σχεδιασμού με την σύγχρονη άνεση. Μπαίνοντας στον χώρο , τις εντυπώσεις κλέβουν τα περίπλοκα γύψινα , που κοσμούν τόσο τους τοίχους όσο και την οροφή, λεπτομέρειες που χρησιμεύουν ως ο ακρογωνιαίος λίθος του νεοκλασικού σχεδιασμού. Ένας χώρος όπου προκαλεί τον επισκέπτη να ανακαλύψει την οπτική γωνία ενός αρμονικού σχεδιασμού, όπου η κλασική διακόσμηση και η μοντέρνα πολυτέλεια συγκλίνουν σε τέλεια αρμονία.

Μανούσος Λεονταράκης Κατάστημα λευκών ειδών
30 Ιουνίου 2023
Καταστημα λευκων ειδων

Το Manousos Leontarakis & Associates, ανέλαβε τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την διακόσμηση ενός νέου καταστήματος βρεφικών και λευκών ειδών. Πρόκειται για μια γαλήνια όαση 200 τετραγωνικών μέτρων στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου. Στόχος μας , δεν ήταν απλώς ο σχεδιασμός ενός καταστήματος λευκών ειδών, αλλά και η δημιουργία μιας καθηλωτικής εμπειρίας, όπου η άνεση και η ζεστασιά θα είναι ο πυρήνας του concept μας. Μπαίνοντας στον χώρο ο επισκέπτης τυλίγεται από μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς. Απαλοί, γήινοι τόνοι και φυσικά υλικά σε κατασκευές και συνθέσεις υποδέχονται τον πελάτη, προσκαλώντας τον να εξερευνήσει το χώρο. Ένας χώρος, που ψιθυρίζει άνεση σε κάθε του γωνιά μιας και κάθε σχεδιαστικό στοιχείο έχει επιλεγεί προσεκτικά για να προκαλεί μια αίσθηση θαλπωρής. Ένα από τα highlights του καταστήματος, αποτελεί ένας τοίχος επενδυμένος με τουβλάκι κατεδάφισης, ο οποίος αφηγείται την δική του ιστορία στον χώρο. Η rustic γοητεία του προσθέτει χαρακτήρα και ιστορία στον χώρο, προσκαλώντας τον πελάτη να συνδεθεί με το παρελθόν, απολαμβάνοντας την άνεση του παρόντος. Αντιμετωπίσαμε προκλήσεις στην πορεία, αλλά η καθεμία τροφοδότησε μόνο την δέσμευση μας, να παρέχουμε χώρους όπου η άνεση δεν γνωρίζει όρια. Μπείτε σε έναν κόσμο όπου η ζεστασιά είναι μια ευπρόσδεκτη αγκαλιά και η άνεση αποτελεί την ουσία του σχεδιασμού.

Μανούσος Λεονταράκης Βίλες, Ανάληψη Χερσονήσου
30 Μαΐου 2023
Βιλες, Αναληψη Χερσονησου

Το νέο μας έργο αποτελεί πρόταση σχεδιασμού και κατασκευής δύο μοντέρνων βιλών, νησιώτικης αισθητικής και σχεδιασμού λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Ηρακλείου . Το οικόπεδο έχει περίπου 2.500m2  έκταση και βρίσκεται δίπλα σε μια πολύ γνωστή παραθαλάσσια περιοχή . Βασική προϋπόθεση αποτέλεσε η επιτυχής εναρμόνιση του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, της λειτουργικότητας και της αισθητικής καθώς και η εξυπηρέτηση των βασικών αρχών σχεδιασμού . Έτσι λοιπόν δημιουργήσαμε χώρους σε minimal γραμμές , πάντα στα πλαίσια μιας κομψής μεσογειακής αισθητικής , με ιδιαίτερη έμφαση στις λεπτομέρειες και τα υλικά . Έχει σχεδιαστεί σε αρμονία με την περιοχή και συνδυάζει πέτρα , ξύλο και γήινες αποχρώσεις . Κάθε βίλα διαθέτει μεγάλο κήπο , ιδιωτική πισίνα μεγάλων διαστάσεων , σύγχρονες παροχές BBQ ταυτόχρονα με μια διακριτική αίσθηση άνεσης και πολυτέλειας . Έχει σχεδιαστεί να φιλοξενεί ανθρώπους που θα θέλουν η διαμονή τους να είναι σε φυσικό και ήρεμο περιβάλλον και σε μοντέρνο αρχιτεκτονικά κτίριο .

Μανούσος Λεονταράκης New Hotel, Ανάληψη Χερσονήσου
30 Απριλίου 2023
New Hotel, Αναληψη Χερσονησου

Η ομάδα του Manousos Leontarakis & Associates ανέλαβε την αρχιτεκτονική & διακοσμητική μελέτη του νέου ξενοδοχείου στην Χερσόνησο . Στόχος της ομάδας ήταν να δημιουργήσει έναν ιδιαίτερο χώρο διαμονής , μια πολυτελή παραθαλάσσια απόδραση στo νησί μας . Η μελέτη των δεκαεφτά δωματίων έγινε με τέτοιο τρόπο, ώστε το style να αντανακλά άμεσα στο ύφος του ιδιοκτήτη . Επιλέχθηκαν γήινες αποχρώσεις σε συνδυασμό με φυσικές ύλες όπως ο όνυχας , το μάρμαρο και το ξύλο. Δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στα υλικά των αντικειμένων όσο και στις υφές των χρωμάτων, ώστε η ξενοδοχειακή μονάδα να εκπέμπει μια αίσθηση πολυτέλειας και φινέτσας . Πέρα από το σχεδιαστικό κομμάτι , η εκλεπτυσμένη και πολυτελής λογική του αφηγήματος επεκτείνεται και στις υπηρεσίες της ξενοδοχειακής μονάδας που έπειτα από μελέτη της ομάδας μας , σχεδιάστηκε Pool Bar & Garden Lounge καθώς και κοινόχρηστη πισίνα , η οποία επενδύθηκε με πολυμορφικό πλακάκι σε συνδυασμό με έντονη βλάστηση . Επιπροσθέτως , παροχές jacuzzi και ιδιωτική πισίνα σε Deluxe δωμάτια . Στους εσωτερικούς χώρους , ο σχεδιασμός είναι μοντέρνος και minimal με καθαρές γραμμές και γεωμετρικά σχήματα , δίνοντας στον επισκέπτη την αίσθηση της άνεσης και της κομψότητας .

Μανούσος Λεονταράκης Airbnb
31 Μαρτίου 2023
Airbnb

Στην καρδιά της πόλη του Ηρακλείου, η ομάδα του γραφείου μας Manousos Leontarakis & Associates, ανέλαβε τον σχεδιασμό και την διακόσμηση επτά σύγχρονων διαμερισμάτων, τα οποία προορίζονται για βραχυχρόνια μίσθωση. Το εσωτερικό των διαμερισμάτων σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην υπάρχουν αυστηρά χωρικά όρια που να περιορίζουν την κίνηση μέσα σε αυτά. Ο στόχος ήταν η παραγωγή ενός έργου Airbnb που ξεπερνά τα στενά περιθώρια της τυπικής ιδέας bed and breakfast, επομένως να δημιουργηθούν χώροι που να υπερηφανεύονται για τα υψηλά πρότυπα άνεσης και τα στοιχεία σχεδιασμού. Βασικό ζητούμενο αποτέλεσε η αναμόρφωση τόσο της λειτουργικής δομής, όσο και της αισθητικής των χώρων με στόχο τον επανασχεδιασμό ενός συνόλου ικανού να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες του χρήστη. Κύριο μέλημα μας κατά τον σχεδιασμό ήταν η δημιουργία χώρων με υψηλή αισθητική και ποιότητα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις υφές των υλικών καθώς και τους φωτισμούς που να τις αναδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι σκούρο καφέ αποχρώσεις του ξύλου όπου χρησιμοποιήθηκαν στις επιφάνειες των επίπλων, τα γκρι μαρμαριζέ δάπεδα και τα μαύρα μεταλλικά στοιχεία, δημιουργούν μια εικόνα σύγχρονης πολυτέλειας με brutal λεπτομέρειες σε κάθε γωνιά, προσδίδοντας στον χώρο ένα απόλυτα μινιμαλιστικό design. Καθαρές φόρμες, ποιοτικός φωτισμός, υλικά υψηλής αισθητικής και έξυπνες ηλεκτρομηχανολογικές παροχές συνθέτουν το περιβάλλον πολυτελούς ξενοδοχείου όπως ήταν το ζητούμενο και από τον ιδιοκτήτη του χώρου εξαρχής, δημιουργώντας το τέλειο λιμάνι για απαιτητικούς και συνεχούς ταξιδιώτες που γνωρίζουν καλά πως να ζουν την στιγμή, ενώ σπίτι τους αποτελεί κάθε σημείο όπου μπορούν να τοποθετήσουν τη βαλίτσα τους.

Μανούσος Λεονταράκης BOUTIQUE ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ
28 Φεβρουαρίου 2023
BOUTIQUE ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ

Το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates, ανέλαβε τον σχεδιασμό και την διακόσμηση ενός διώροφου καταστήματος γυναικείων ενδυμάτων στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Η σύλληψη του concept είναι άμεσα επηρεασμένο από το ελληνικό καλοκαίρι. Minimal στοιχεία και υλικά όπως λευκό μάρμαρο και φυσικές αποχρώσεις του ξύλου καθώς και προσεκτικά επιλεγμένες μεταλλικές κατασκευές, προσδίδουν στο χώρο μια οικεία ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύουν σε κάποιο ελληνικό νησί. Βασική επιθυμία του πελάτη μας ήταν η μικρή σε εμβαδόν έκταση του showroom, να φανεί μεγάλη και πάνω σε αυτή τη γραμμή βασίστηκε ο σχεδιασμός του χώρου καθώς και η επιλογή των υλικών. Το στυλ είναι φρέσκο, με τους χρωματισμούς μας να κυμαίνονται σε γήινες αποχρώσεις, αποδίδοντας ένα καθαρό και χαλαρωτικό ύφος. Η μελέτη φωτισμού έπαιξε κεντρικό ρόλο στο design, καθώς οι χώροι και το φως λειτουργούν συμπληρωματικά αναδεικνύοντας το ένα το άλλο.

Μανούσος Λεονταράκης ELECTRONET (ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ)
30 Ιανουαρίου 2023
ELECTRONET (ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ)

Μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών στην Κρήτη, η ELECTRONET Πιτσουλάκης – Ρομπογιαννάκης, συνεχίζοντας την δυναμική τους πορεία στον χώρο της τεχνολογίας και των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, εμπιστεύτηκε το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates για τον αρχιτεκτονικό και διακοσμητικό σχεδιασμό του νέου τους καταστήματος, σε μια προσπάθεια συνεχούς ανάπτυξης του δυναμικού της εταιρείας. Η νέα συνεργασία μας προκύπτει από την ήδη πολύ επιτυχημένη σύμπραξη μας στο παρελθόν με τους ιδιοκτήτες, αφού ουσιαστικά πρόκειται για προέκταση των γραφείων της εταιρείας, που δημιουργήθηκαν το 2020 σε εντελώς νέες εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 1295 m², καλύπτοντας με αυτή την επένδυση τις ανάγκες της εταιρείας. Το 2023 η ELECTRONET Πιτσουλάκης – Ρομπογιαννάκης στα πλαίσια της σταθερά ανοδικής της πορείας έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη σημείο εξυπηρέτησης στο δυναμικό της, δημιουργώντας ένα υπερσύγχρονο εκθεσιακό χώρο, επιδιώκοντας να καλύψει τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού πελάτη. Η σχεδιαστική ομάδα του γραφείου μας, προχώρησε στη μελέτη του έργου, έχοντας πάντας ως γνώμονα την ποιότητα, την λειτουργικότητα και την σύγχρονη αισθητική ενός χώρου. Με ιδιαίτερη προσοχή προχωρήσαμε σε έναν σχεδιασμό προσαρμοσμένο στις συνεχώς μεταβαλλόμενες τάσεις της αγοράς. Δημιουργήσαμε συνθέσεις προσαρμοσμένες στο είδος και το ύφος των προϊόντων, με πρωτοποριακές λύσεις όπου θα διευκολύνουν την ομάδα εξυπηρέτησης του καταστήματος αλλά και τους ίδιους τους πελάτες. Η χρωματική παλέτα και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν παραπέμπουν σε αυστηρά βιομηχανικό ύφος και στυλ, άρτια συνδυασμένα με τα χρώματα και του ίδιου του brand.

Μανούσος Λεονταράκης ΚΤΙΡΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΖΩΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ
30 Δεκεμβρίου 2022
ΚΤΙΡΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΖΩΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ

Οι αυξημένες απαιτήσεις για στέγαση τα τελευταία χρόνια, οδηγούν στην ανάγκη δημιουργίας νέων χώρων διαμονής. Το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates με ιδιαίτερη χαρά ανέλαβε την δημιουργία ενός νέου συγκροτήματος σύγχρονων κατοικιών μίσθωσης. Σκοπός είναι η παροχή μοντέρνων και επιπλωμένων διαμερισμάτων, όπου θα προσφέρει στους ένοικους όλες τις ανέσεις και τις παροχές ενός ξενοδοχείου δημιουργώντας έναν ιδανικό τρόπο ζωής. Έτσι λοιπόν στόχος μας είναι η δημιουργία ενός μοναδικού περιβάλλοντος, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ενοίκων του. Ας μην ξεχνάμε ότι τα διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, αποτελούν πλέον μέρος της τουριστικής και όχι μόνο αγοράς, με τις ανάγκες αλλά και τις απαιτήσεις του τεράστιου αυτού κοινού όλο να αυξάνονται. Έτσι λοιπόν ο σχεδιασμός των διαμερισμάτων στηρίχθηκε αποκλειστικά στην δημιουργία σύγχρονων άνετων και χρηστικών χώρων, που ως απώτερο σκοπό τους έχουν την φιλοξενία των επισκεπτών, ενώ παράλληλα θα εξασφαλίσουν την διαχρονικότητα της επένδυσης στους ιδιοκτήτες.

Μανούσος Λεονταράκης ΣΑΒΟΪΔΑΚΗΣ
30 Νοεμβρίου 2022
ΣΑΒΟΪΔΑΚΗΣ

Η εταιρεία Σαβοϊδάκης, συνεχίζει να διανύει την σπουδαία της διαδρομή, παραμένοντας η μεγαλύτερη αλυσίδα αρτοζαχαροπλαστείων στην Κρήτη και όχι μόνο. Το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates, με ιδιαίτερη τιμή συνεχίζει για παραπάνω από μια δεκαετία την άρτια συνεργασία που διατηρεί, όλα αυτά τα χρόνια με την οικογένεια Σαβοϊδάκη, μια οικογένεια που με μεράκι και συνέπεια έχει καταφέρει μέσα από την πολυετή της πορεία να ηγείται στον τομέα της. Αυτή την φορά πρόκειται για την ολική ανακαίνιση ενός εκ των καταστημάτων της αλυσίδας, όπου η μελέτη και ο επανασχεδιασμός του χώρου έγιναν με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε το αποτέλεσμα που θα προκύψει να είναι ιδιαίτερα καλαίσθητο και φιλικό ως προς το αγοραστικό κοινό. Αυτό φυσικά έπρεπε να γίνει σε πλήρη συνάρτηση με έναν χώρο όπου θα είναι ιδιαίτερα λειτουργικός. Φυσικά διατηρήθηκε το διακοσμητικό ύφος που ακολουθούν και τα υπόλοιπα καταστήματα, με στοιχεία που αποτελούν πλέον σήμα κατατεθέν της αλυσίδας, κάνοντας τα να ξεχωρίζουν για την δική τους προσωπική ταυτότητα. Το κατάστημα διαθέτει μεγάλη γκάμα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, με εντυπωσιακή προβολή μέσα από τις βιτρίνες, με εσωτερικό φωτισμό LED μέσα σε αυτές και μοντέρνα διακόσμηση, επενδύοντας τες με ξύλινα πηχάκια στην φυσική απόχρωση του δρυ και μαύρο αντικέ γρανίτη. Το μεγαλύτερο μέρος των τοίχων έχουν επενδυθεί με διακοσμητικά πλακάκια, ενώ μια μεγάλη και εντυπωσιακή μπουκαλιέρα κοσμεί το κατάστημα, με λεπτομέρειες από ποικίλες αποχρώσεις μαρμάρου. Τέλος, οι εξωτερικές επιφάνειες των τοίχων, έχουν επενδυθεί με το χαρακτηριστικό λευκό τουβλάκι, που έχει τοποθετηθεί και στα υπόλοιπα καταστήματα, προσδίδοντας μια πιο ρετρό εικόνα στην είσοδο του καταστήματος.

Μανούσος Λεονταράκης ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΙΑΤΡΕΙΩΝ
30 Οκτωβρίου 2022
ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΙΑΤΡΕΙΩΝ

Το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates, ανέλαβε την αρχιτεκτονική και διακοσμητική μελέτη ενός κτιρίου, συνολικού εμβαδόν 210 τετραγωνικών μέτρων, όπου πρόκειται να στεγάσει σύγχρονα ιατρεία, διαφόρων ειδικοτήτων. Βασική μας αρχή κατά την διάρκεια του σχεδιασμού ήταν η εξισορρόπηση της εργονομίας και της λειτουργικότητας με την αισθητική του χώρου. Παράλληλα δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε τις ανάγκες των ιατρών καθώς και τις απαιτήσεις του νόμου, για κάθε ειδικότητα χωριστά. Γνωρίζοντας πως η επίσκεψη ενός ασθενή σε έναν γιατρό συνοδεύεται από ανάμεικτα συναισθήματα προσμονής και αγωνίας, φροντίσαμε ως κύριο μέλημα της διακοσμητικής και αρχιτεκτονικής σύνθεσης την δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου με έντονα στοιχεία χαλάρωσης και άνεσης και ιδιαίτερα φιλικής ατμόσφαιρας, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο την σχέση του ιατρού με τον ασθενή. Καταλυτικό ρόλο για την δημιουργία μιας όμορφης ατμόσφαιρας, αποτέλεσε η σύνθεση των υλικών που επιλέχθηκαν. Λιτές γραμμές, ζεστές γήινες αποχρώσεις ξύλου, φυσικά υλικά και ουδέτεροι τόνοι του γκρι κυριαρχούν εναλλασσόμενοι σε όλους τους χώρους. Στο σύνολο των ιατρείων σχεδιάστηκαν ειδικές κατασκευές επίπλων όπου εξυπηρετούν και την παραμικρή ανάγκη ιατρού και ασθενή, υπακούοντας ταυτόχρονα στις σύγχρονες υγειονομικές και ιατρικές προδιαγραφές

Μανούσος Λεονταράκης AIRBNB
30 Σεπτεμβρίου 2022
AIRBNB

Στην πόλη του Ηρακλείου, η ομάδα του γραφείου μας Manousos Leontarakis & Associates, ανέλαβε την ανακαίνιση δυο τυπικών διαμερισμάτων, συνολικού εμβαδού 60 τετραγωνικών μέτρων περίπου το καθένα, με σκοπό την μετατροπή τους σε δυο σύγχρονες κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το concept αλλά και η σχεδιαστική γραμμή που ακολουθήσαμε, χαρακτηρίζεται κυρίως από λιτές γραμμές και καθαρές γεωμετρίες. Με σκοπό την μέγιστη εκμετάλλευση των χώρων, προχωρήσαμε στην κατεδάφιση ορισμένων χωρισμάτων, ενώ παράλληλα δημιουργήσαμε νέα σε συνδυασμό με γυάλινα στοιχεία, πετυχαίνοντας με αυτό τον τρόπο την ενοποίηση των ιδιωτικών χώρων με τους κοινόχρηστους. Τα βασικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι το μέταλλο, το γυαλί και το ξύλο στις φυσικές αποχρώσεις του δρυ, όμως αυτό που έδωσε ταυτότητα στις δυο κατοικίες είναι οι οροφές από εμφανή μπετά, θέτοντας αυτόματα ένα απόλυτα βιομηχανικό και extra μοντέρνο χαρακτήρα. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι κατασκευές και τα έπιπλα που σχεδιάσαμε ειδικά για το κάθε διαμέρισμα, ακολουθούν λιτές και καθαρές γραμμές, όπου τα χαρακτηρίζει η απλότητα, προσδίδοντας στο χώρο αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης.

Μανούσος Λεονταράκης 50-50
31 Αυγούστου 2022
50-50

Αγαπημένο και πάντα διαχρονικό στην πόλη του Ηρακλείου, το γνωστό σε όλους επί σειρά ετών μεζεδοπωλείο 50-50, αλλάζει σελίδα και συνεχίζει να γράφει την δική του επιτυχημένη ιστορία. Το 50-50 αλλάζει γειτονιά, αλλάζει αέρα και διάθεση, μαζί του όμως παίρνει όλες τις αναμνήσεις και τις μοναδικές στιγμές, ύστερα από δώδεκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Το γραφείο μας Manousos Leontarakis & associates, με ιδιαίτερη χαρά γίνεται μέρος αυτής της αλλαγής, αναλαμβάνοντας τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την διακόσμηση του νέου χώρου που θα φιλοξενήσει το 50-50, αποσκοπώντας στην ανανέωση της ταυτότητας του, πάντα με σεβασμό στην μέχρι τώρα πορεία του. Ο βασικός σχεδιασμός, βασίστηκε στην δημιουργία ενός χώρου που θα δώσει μορφή στην ιδέα ενός νέου τύπου ελληνικού μεζεδοπωλείου. Αντλώντας στοιχεία και επιρροές από την παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα καταφέραμε να το φέρουμε σε μια αρμονία με μοντέρνες αναφορές, συστήνοντας στους επισκέπτες έναν οικείο και σύγχρονο ελληνικό χώρο εστίασης. Στον εσωτερικό χώρο κυριαρχούν έντονα οι σκούρες αποχρώσεις του ξύλου, πέτρινες επενδύσεις στους τοίχους καθώς επίσης και τα φυσικά χειροποίητα πλακίδια από τερακότα στα δάπεδα. Ιδιαίτερα, custom made, μεταλλικά φωτιστικά σώματα κοσμούν τις οροφές, ενώ παράλληλα διαφορετικά σενάρια φωτισμού δημιουργούν εναλλαγές στην ατμόσφαιρα του χώρου και προσφέρουν διαφορετικές χωρικές ζώνες. Τέλος, χρωματιστά αποξηραμένα φυτά στους τοίχους και τις οροφές ενισχύουν την εικόνα ενός ζεστού και φιλόξενου χώρου, κάτι που υπήρξε εξ αρχής ως βασική επιθυμία των ιδιοκτητών.

Μανούσος Λεονταράκης RESIDENCE
31 Ιουλίου 2022
RESIDENCE

Το γραφείο μας Manousos Leontarakis & associates, ανέλαβε την αρχιτεκτονική μελέτη και την διακόσμηση μιας μονοκατοικίας, συνολικού εμβαδού 370 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή της Χερσονήσου Ηρακλείου. Η κατοικία είναι χτισμένη σε ένα οικόπεδο 2.360 τετραγωνικών μέτρων χωρίς ιδιαίτερη κλίση αλλά με αξιοζήλευτη θέα προς τον κόλπο της Χερσονήσου. Το διάγραμμα του οικοπέδου, καθώς και οι οικοδομικοί κανόνες οδήγησαν στην δημιουργία ενός κτιρίου τριών επιπέδων. Στο υπόγειο φιλοξενούνται πρόσθετες χρήσεις όπως play room, mini κινηματογράφος, bar, ένα master υπνοδωμάτιο με ιδιωτικό WC και γκαρνταρόμπα καθώς και ένα άνετο laundry room. Το ισόγειο περιλαμβάνει τους κοινόχρηστους χώρους της κατοικίας, όπως ένα μεγάλο και φιλόξενο καθιστικό, την τραπεζαρία και την κουζίνα σε αμερικάνικο στυλ, όπου παραδοσιακά εστιάζει στην ανάγκη για μεγάλους χώρους. Έτσι λοιπόν ακολουθώντας την γραμμή που επιτάσσει μια τυπική αμερικάνικη κουζίνα, δημιουργήσαμε μια άνετη νησίδα και ένα ευρύχωρο τραπέζι για το φαγητό, μεγάλα συρτάρια και ντουλάπια. Στον όροφο διαμορφώνονται τρία πολυτελή υπνοδωμάτια με άνετους χώρους διημέρευσης και ένα κεντρικό μπάνιο όπου εξυπηρετεί τις ανάγκες του ορόφου. Τέλος, η σύνθεση ολοκληρώνεται με την πισίνα, η οποία ακολουθεί την κατεύθυνση της κατοικίας και αμέσως δίπλα ένα υπαίθριο καθιστικό καθώς και ένα μπάρμπεκιου με μια εξωτερική τραπεζαρία στην πίσω πλευρά της οικίας. Πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η μελέτη φωτισμού που πραγματοποιήθηκε, η οποία συντέλεσε στην ανάδειξη των αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών της κατοικίας, αλλά και στην εναρμόνιση της με το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο που προσφέρει η τοποθεσία.

Μανούσος Λεονταράκης PASTARELLA
30 Ιουνίου 2022
PASTARELLA

Το γνωστό σε όλους μας και πάντα αγαπημένο PASTARELLA πάει παραλία και πολύ σύντομα θα είναι έτοιμο να μας υποδεχθεί με ένα νέο κατάστημα, αυτή την φορά στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου. Συνεχίζοντας την πολυετή μας συνεργασία, με μεγάλη μας χαρά αναλάβαμε και αυτή την φορά τον σχεδιασμό και την διακόσμηση του νέου καταστήματος που έρχεται να προστεθεί στην οικογένεια. Η σχεδιαστική γραμμή που ακολουθήσαμε και το concept προέκυψε μέσα από την επιθυμία μας να αναδείξουμε διακριτικά μέσω του σχεδιασμού τον ιταλικό χαρακτήρα του εστιατορίου. Κατασκευαστικές λεπτομέρειες και αντικείμενα καλούν τον επισκέπτη να ανακαλύψει σταδιακά την ιταλική διάθεση που αποπνέει ο χώρος. Ο χώρος του εστιατορίου καταλαμβάνει στο σύνολο του επιφάνεια 210 τ.μ., όπου συμπεριλαμβάνει την κύρια σάλα, το παρασκευαστήριο και μια ανοιχτή κουζίνα, τους βοηθητικούς χώρους αλλά και μια μεγάλη εντυπωσιακή κάβα η οποία θα φιλοξενεί δεκάδες ετικέτες κρασιών από εγχώριους αλλά και ξένους παραγωγούς. Κατά την είσοδο στο εστιατόριο, το βλέμμα τραβάει το επίμηκες «χαλί» από τετράγωνα πλακίδια, που δημιουργούν μοτίβο σκακιέρας περιμετρικά της σάλας, στοιχείο που κοσμεί και την πρόσοψη του καταστήματος. Στον μεγαλύτερο μέρος του εστιατορίου κυριαρχούν οι γκρι και ανθρακί αποχρώσεις, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ένα ήσυχο φόντο, θέλοντας να κατευθύνουμε την προσοχή του επισκέπτη σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, όπως την ανοιχτή κουζίνα, τις συνθέσεις από χρωματιστά τζάμια που υπάρχουν σε διάφορα σημεία αλλά και τις μεταλλικές κατασκευές από διάτρητη λαμαρίνα που αγκαλιάζουν τις κολώνες. Τέλος, σημείο αναφοράς αποτελεί και ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος, ο οποίος αποτελεί μέρος της ανοιχτής κουζίνας, όπου έρχεται να ολοκληρώσει την ατμόσφαιρα ενός Ιταλικού εστιατορίου με αναφορές σε παραδοσιακές τεχνικές μέσα από εκλεκτά πιάτα της σύγχρονης κουζίνας.

Μανούσος Λεονταράκης ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ
31 Μαΐου 2022
ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ

Αέρα πολυτέλειας και μοντέρνας αισθητικής φέρνει στην πόλη μας το νέο κοσμηματοπωλείο, το οποίο πρόκειται πολύ σύντομα να  ανοίξει τις πόρτες του στην καρδιά του κέντρου του Ηρακλείου. Το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates, με ιδιαίτερη χαρά ανέλαβε τον σχεδιασμό και την διακόσμηση του χώρου. Κύριο μέλημα μας κατά την διάρκεια του σχεδιασμού ήταν να διατηρηθεί η κληρονομιά της εταιρείας και να αναδειχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η μακροχρόνια πορεία της στον χώρο των κοσμημάτων. Η βασική μας επιθυμία ήταν να δημιουργηθεί ένας μοντέρνος και ταυτόχρονα διαχρονικός χώρος, όπου θα αποπνέει την αίγλη και την κομψότητα που αρμόζει στα κοσμήματα από ευγενή μέταλλα και πολύτιμους λίθους, τα οποία θα φιλοξενεί ο χώρος. Σκούρες αποχρώσεις σε συνδυασμό με λεπτομέρειες στις αποχρώσεις του χαλκού και της καρυδιάς έχουν επιλεχθεί στις περισσότερες επιφάνειες, ενώ οι μαρμάρινες επενδύσεις στους τοίχους αλλά και στους πάγκους, προσδίδουν αέρα χλιδής και κομψότητας. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στην μελέτη του φωτισμού, όπου πραγματοποιήθηκε με βασικό στόχο την ανάδειξη όλων των στοιχείων και των λεπτομερειών, αποδίδοντας μια πιο δραματική ατμόσφαιρα στο σύνολο του χώρου, εξυπηρετώντας την καλύτερη προβολή των κοσμημάτων.

TOP