Μήνυμα συστήματος
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Νεα

Μανούσος Λεονταράκης PASTARELLA
30 Ιουνίου 2022
PASTARELLA

Το γνωστό σε όλους μας και πάντα αγαπημένο PASTARELLA πάει παραλία και πολύ σύντομα θα είναι έτοιμο να μας υποδεχθεί με ένα νέο κατάστημα, αυτή την φορά στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου. Συνεχίζοντας την πολυετή μας συνεργασία, με μεγάλη μας χαρά αναλάβαμε και αυτή την φορά τον σχεδιασμό και την διακόσμηση του νέου καταστήματος που έρχεται να προστεθεί στην οικογένεια. Η σχεδιαστική γραμμή που ακολουθήσαμε και το concept προέκυψε μέσα από την επιθυμία μας να αναδείξουμε διακριτικά μέσω του σχεδιασμού τον ιταλικό χαρακτήρα του εστιατορίου. Κατασκευαστικές λεπτομέρειες και αντικείμενα καλούν τον επισκέπτη να ανακαλύψει σταδιακά την ιταλική διάθεση που αποπνέει ο χώρος. Ο χώρος του εστιατορίου καταλαμβάνει στο σύνολο του επιφάνεια 210 τ.μ., όπου συμπεριλαμβάνει την κύρια σάλα, το παρασκευαστήριο και μια ανοιχτή κουζίνα, τους βοηθητικούς χώρους αλλά και μια μεγάλη εντυπωσιακή κάβα η οποία θα φιλοξενεί δεκάδες ετικέτες κρασιών από εγχώριους αλλά και ξένους παραγωγούς. Κατά την είσοδο στο εστιατόριο, το βλέμμα τραβάει το επίμηκες «χαλί» από τετράγωνα πλακίδια, που δημιουργούν μοτίβο σκακιέρας περιμετρικά της σάλας, στοιχείο που κοσμεί και την πρόσοψη του καταστήματος. Στον μεγαλύτερο μέρος του εστιατορίου κυριαρχούν οι γκρι και ανθρακί αποχρώσεις, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ένα ήσυχο φόντο, θέλοντας να κατευθύνουμε την προσοχή του επισκέπτη σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, όπως την ανοιχτή κουζίνα, τις συνθέσεις από χρωματιστά τζάμια που υπάρχουν σε διάφορα σημεία αλλά και τις μεταλλικές κατασκευές από διάτρητη λαμαρίνα που αγκαλιάζουν τις κολώνες. Τέλος, σημείο αναφοράς αποτελεί και ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος, ο οποίος αποτελεί μέρος της ανοιχτής κουζίνας, όπου έρχεται να ολοκληρώσει την ατμόσφαιρα ενός Ιταλικού εστιατορίου με αναφορές σε παραδοσιακές τεχνικές μέσα από εκλεκτά πιάτα της σύγχρονης κουζίνας.

Μανούσος Λεονταράκης ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ
31 Μαΐου 2022
ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ

Αέρα πολυτέλειας και μοντέρνας αισθητικής φέρνει στην πόλη μας το νέο κοσμηματοπωλείο, το οποίο πρόκειται πολύ σύντομα να  ανοίξει τις πόρτες του στην καρδιά του κέντρου του Ηρακλείου. Το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates, με ιδιαίτερη χαρά ανέλαβε τον σχεδιασμό και την διακόσμηση του χώρου. Κύριο μέλημα μας κατά την διάρκεια του σχεδιασμού ήταν να διατηρηθεί η κληρονομιά της εταιρείας και να αναδειχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η μακροχρόνια πορεία της στον χώρο των κοσμημάτων. Η βασική μας επιθυμία ήταν να δημιουργηθεί ένας μοντέρνος και ταυτόχρονα διαχρονικός χώρος, όπου θα αποπνέει την αίγλη και την κομψότητα που αρμόζει στα κοσμήματα από ευγενή μέταλλα και πολύτιμους λίθους, τα οποία θα φιλοξενεί ο χώρος. Σκούρες αποχρώσεις σε συνδυασμό με λεπτομέρειες στις αποχρώσεις του χαλκού και της καρυδιάς έχουν επιλεχθεί στις περισσότερες επιφάνειες, ενώ οι μαρμάρινες επενδύσεις στους τοίχους αλλά και στους πάγκους, προσδίδουν αέρα χλιδής και κομψότητας. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στην μελέτη του φωτισμού, όπου πραγματοποιήθηκε με βασικό στόχο την ανάδειξη όλων των στοιχείων και των λεπτομερειών, αποδίδοντας μια πιο δραματική ατμόσφαιρα στο σύνολο του χώρου, εξυπηρετώντας την καλύτερη προβολή των κοσμημάτων.

Μανούσος Λεονταράκης QUICK & FRESH
30 Απριλίου 2022
QUICK & FRESH

Την εμπιστοσύνη για την ανακαίνιση του χώρου του, έδειξε στο γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates το all day cafe & snack bar “Quick & Fresh”, στην περιοχή της Χερσονήσου. Στόχος της ομάδας μας, ήταν η δημιουργία ενός χώρου με μοντέρνα και φρέσκια αισθητική, με έντονα χρώματα και πολυάριθμα επίπεδα υλικών και υφών , που θα είναι ικανό να τραβήξει το βλέμμα και την προσοχή κάθε περαστικού, καλώντας τον να δοκιμάσει ένα από τα πολυάριθμα healthy snacks που περιέχει ο κατάλογος του καταστήματος. Πρωταγωνιστικό ρόλο στον χώρο παίζει το ξύλινο bar, το οποίο εξυπηρετεί ως χώρος παρασκευής για snacks και ροφήματα, το οποίο από μόνο του αποτέλεσε μια σχεδιαστική πρόκληση για εμάς καθώς πέρα από το αισθητικό κομμάτι, έπρεπε να εξασφαλισθεί η λειτουργικότητα και η πλήρης εκμετάλλευση της εργονομίας του χώρου. Ξύλινες και μεταλλικές κατασκευές σε funky χρωματισμούς σε συνδυασμό  με πλακίδια, μεγάλης διάστασης και όψη φυσικού μαρμάρου, συνθέτουν το τέλειο σκηνικό για μια παιχνιδιάρικη ανανέωση της ροής σας στο Instagram.

Μανούσος Λεονταράκης OASIS HOTEL
31 Μαρτίου 2022
OASIS HOTEL

Την ανακαίνιση του ξενοδοχείου «Oasis Hotel» στο Ηράκλειο Κρήτης, ανέλαβε το γραφείο μας «Manousos Leontarakis & Associates». Η βασική προσέγγιση της ιδέας μας ήταν η καθολική αναδιαμόρφωση της ξενοδοχειακής εμπειρίας που θα προσφέρει το κατάλυμα. Κατά την αρχική μελέτη, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην λειτουργικότητα των χώρων, με σκοπό την μέγιστη ικανοποίηση των φιλοξενούμενων καθώς και την αύξηση στην ευκολία της εξυπηρέτησης τους. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και στο αισθητικό κομμάτι, θέτοντας την ανακαίνιση του χώρου ως μια ευκαιρία για να αποκτήσει το κατάλυμα συγκεκριμένη κατεύθυνση και ταυτότητα. Η επιρροή για τον ορισμό του «concept», προέκυψε από το όνομα του ίδιου του ξενοδοχείου. Κεντρικό στοιχείο της διακόσμησης των δωματίων είναι τα υλικά όπου χρησιμοποιήθηκαν, όπως το ξύλο, η πέτρα, το μέταλλο και η φυσική βαφή προσδίδοντας στο περιβάλλον αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας παράλληλα με μια πιο τροπική διάθεση. Στο χώρο υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες από «ethnic» και «tropical» στοιχεία στα έπιπλα αλλά και στα διακοσμητικά αντικείμενα, ενώ τα υφάσματα που έχουν επιλεχθεί είναι κυρίως λινό και οργανικό βαμβάκι σε σκούρες αποχρώσεις. Σημείο αναφοράς, αποτελεί και ο υπαίθριος χώρος του ξενοδοχείου και το σημείο που φιλοξενεί την κύρια πισίνα, με έντονη και πυκνή βλάστηση από τροπικά δέντρα και φυτά, δίνοντας πραγματικά στον επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται σε μια αληθινή όαση.

Μανούσος Λεονταράκης ΓΡΑΦΕΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ
28 Φεβρουαρίου 2022
ΓΡΑΦΕΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ

Τον σχεδιασμό και την διακόσμηση ενός νέου ιδιωτικού κέντρου ψυχικής υγειάς, ανέλαβε το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates. Κύριο μέλημα μας ήταν η δημιουργία ενός άνετου και ζεστού χώρου, όπου οι θεραπευμένοι θα νιώθουν άνετα κατά την διάρκεια της ψυχοθεραπείας, κάνοντας τους να θέλουν να επιστρέψουν ξανά για την επόμενη. Ο σχεδιασμός, δεν έχει βασιστεί μόνο στον αρχιτεκτονικό και διακοσμητικό του σκοπό αλλά και στο επιστημονικό έργο το οποίο εξυπηρετεί ένα γραφείο ψυχολόγου. Γνωρίζοντας λοιπόν πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η διακόσμηση του χώρου στην εμπειρία του θεραπευόμενου και με αυξημένη ευαισθητοποίηση σχετικά με τις ανάγκες των τελικών χρηστών, προσεγγίσαμε τον χώρο με ευσυνειδησία. Κατά κύριο λόγο στον χώρο έχουν χρησιμοποιηθεί χαλαρωτικά χρώματα, πλούσιες υφές σε έπιπλα και κατασκευές καθώς και ξύλινες επιφάνειες στις φυσικές αποχρώσεις του ξύλου, προσδίδοντας στον χώρο μια σύγχρονη αισθητική. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στον φωτισμό του χώρου, μιας και η σωστή ένταση και απόχρωση του φωτός μπορεί να επηρεάσει θετικά την διάθεση και την ευεξία του πελάτη, μέσα από μια ατμόσφαιρα πιο χαλαρή και φιλική. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα έπιπλα έχουν επιλεχθεί με μεγάλη προσοχή, ώστε ο θεραπευόμενος να νιώθει άνετα κατά την διάρκεια της συνεδρίας του, έχοντας την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα στις πολύ αναπαυτικές πολυθρόνες καθώς και σε ένα ανάκλιντρο, το οποίο αποτελεί σύμβολο της ψυχοθεραπευτικής συνεδρίας.

Μανούσος Λεονταράκης BOUTIQUE HOTEL
30 Ιανουαρίου 2022
BOUTIQUE HOTEL

Αυτή τη φορά, θέσαμε ένα προσωπικό στοίχημα με τον εαυτό μας. Το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates, με ιδιαίτερη χαρά ανέλαβε τον σχεδιασμό και την διακόσμηση ενός νέου Boutique Hotel, το οποίο πρόκειται να στεγαστεί σε ένα διατηρητέο κτίριο, σε μια μαγευτική τοποθεσία, με υπέροχη θέα το λιμάνι της Σητείας. Η σχεδιαστική προσέγγιση ήταν κατά κύριο λόγο η δημιουργία ενός boutique ξενοδοχείου με αστικές καταβολές, δίνοντας την αίσθηση ενός ευρωπαϊκού διαμερίσματος της δεκαετίας του ’50. Με σεβασμό στην ιστορικότητα του κτιρίου, αποφασίσαμε να διατηρήσουμε ορισμένα από τα διακοσμητικά στοιχεία που προϋπήρχαν, όπως οι ζωγραφισμένες οροφές, οι οποίες αποτέλεσαν έμπνευση κατά τον σχεδιασμό των επίπλων για την ομάδα μας. Τα τσιμεντένια πλακάκια με ρετρό μοτίβα, είναι ακόμη ένα στοιχείο που διατηρήσαμε σε αρκετούς χώρους του ξενοδοχείου, δίνοντας την ευκαιρία με αυτό τον τρόπο στον επισκέπτη να γνωρίσει την αισθητική και το παραδοσιακό στυλ περασμένων εποχών. Τα φυσικά υλικά, όπως το ξύλο και το μάρμαρο δίνουν αίσθηση πολυτέλειας στο εσωτερικό των δωματίων, ενώ τους τοίχους και τις οροφές κοσμούν περίτεχνα γύψινα διακοσμητικά. Ιδιαίτερη προσοχή και λεπτομέρεια έχει δοθεί στον σχεδιασμό των επίπλων, με ειδικές custom made κατασκευές κυρίως από μπρούτζο, ορείχαλκο και ξύλο. Έμφαση έχει δοθεί και στα υφάσματα στο σύνολο του εσωτερικού των δωματίων, με ακριβά βελούδα και πολυτελή υφάσματα να ντύνουν τις πλάτες των κρεβατιών και τις πολυθρόνες, συνθέτοντας έτσι ένα περιβάλλον μιας άλλης πιο ρομαντικής εποχής.

Μανούσος Λεονταράκης UMI RESTAURANT
30 Δεκεμβρίου 2021
UMI RESTAURANT

Το ξενοδοχείο Sea Side Resort & Spa, ένα ξενοδοχείο στην Κρήτη που βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων, όσων αναζητούν να δημιουργήσουν αξέχαστες αναμνήσεις διακοπών. Φέτος το καλοκαίρι μια νέα γευστική εμπειρία περιμένει τους επισκέπτες του, παρουσιάζοντας το νέο Umi Restaurant, ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η ασιατική γαστρονομική καινοτομία. Εξαιρετικά fusion πιάτα, συναρπαστικά cocktail, αλλά και μια ατμόσφαιρα μυστηρίου ταξιδεύουν τον επισκέπτη σε ασιατικούς πολιτισμούς. Το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates, ανέλαβε τον σχεδιασμό και την διακόσμηση του εστιατορίου με βασικό στόχο την συνένωση διαφορετικών στοιχείων της ασιατικής κουλτούρας συνενώνοντας τρεις από τους σημαντικότερους πολιτισμούς της Ασίας, αυτόν της Ταϊλάνδης, της Κίνας και της Ιαπωνίας με τον ιαπωνικό πολιτισμό να αποτελεί την βάση της σχεδιαστικής πορείας. Η επίσκεψη στον χώρο ορθώνεται σε τρία διαφορετικά σενάρια. Η πρώτη σκήνη ξεδιπλώνεται στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου όπου έχει δημιουργηθεί ανοιχτή διάταξη και υψηλή ορατότητα μεταξύ της κουζίνας και των πελατών. Στο εσωτερικό του εστιατορίου όπου λαμβάνει χώρα η δεύτερη σκήνη του σεναρίου, η ιδέα ήταν απόλυτα συνδεδεμένη με την επιδίωξη συμβίωσης της λιτής εσωτερικής αρχιτεκτονικής που αποτελεί την απαρχή της ιαπωνικής φιλοσοφίας με την υψηλή γαστρονομική ποιότητα του μενού. Τέλος, τον πρωταγωνιστή της τρίτης σκηνής αναμφίβολα παίζει το sushi bar, στο κέντρο του χώρου, όπου οι σεφ προετοιμάζουν μπροστά στον πελάτη τις διάφορες επιλογές από sushi. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στα φυσικά υλικά και τα custom made έπιπλα, σε ένα δυνατό συνδυασμό βιομηχανικών στοιχείων και γκρι-μαύρων αποχρώσεων στο δάπεδο αλλά και στους τοίχους, συνθέτοντας μια πιο μινιμαλιστική εικόνα στο σύνολο του χώρου.

Μανούσος Λεονταράκης PETOUSIS HOTELS & SUITES
30 Νοεμβρίου 2021
PETOUSIS HOTELS & SUITES

Η δυναμικότητα του ξενοδοχείου Petousis Hotel & Suites μεγαλώνει και σύντομα ολοκληρώνεται ένα παράρτημα εικοσιδύο νέων δωματίων, το οποίο θα είναι έτοιμο τους επόμενους μήνες να φιλοξενήσει με χαρά τους πρώτους του επισκέπτες. Η οικογένεια Πετούσης, που εδώ και χρόνια εμπιστεύεταιτο γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates, ανέθεσε σε εμάς τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την διακόσμηση του νέου συγκροτήματος. Η βάση της σχεδιαστικής μας πρότασης ήταν κατά κύριο λόγο να καταφέρουμε να αναδείξουμε με τον καλύτερο τρόπο της ιδιαιτερότητες της υφιστάμενης δομής. Ταυτόχρονα, προτεραιότητα μας αποτελούσε η διατήρηση του ύφους και του χαρακτήρα του υφιστάμενου κτιρίου, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα, θέλοντας να προβάλλουμε τα στοιχεία αυτά με έναν εργονομικά και σχεδιαστικά πιο ευφάνταστο τρόπο. Στο εσωτερικό των δωματίων κυριαρχεί η άνεση και η ζεστή ατμόσφαιρα, την οποία αναζητεί κάθε ταξιδιώτης. Διακοσμητικά ακολουθήσαμε μια σύγχρονη και συνάμα αστική οπτική, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο ο επισκέπτης να νιώσει σαν το σπίτι του, με λιτότητα και απλότητα στον σχεδιασμό.

Μανούσος Λεονταράκης WATER PARK
30 Οκτωβρίου 2021
WATER PARK

Το πολυτελές ξενοδοχείο Stella Palace, ένα ξενοδοχείο απαράμιλλης αισθητικής και αρχιτεκτονικής όπου πάντα προσπαθεί να ακολουθεί τις πιο σύγχρονες τάσεις της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, για ακόμη μια φορά πρωτοπορεί και αποφασίζει να κάνει την διαφορά, δημιουργώντας ένα υπερσύγχρονο Water Park, εντελώς καινοτόμου για τα Ελληνικά δεδομένα, επεκτείνοντας ταυτόχρονα το ήδη υπάρχον πάρκο, προσφέροντας στους επισκέπτες του μια μοναδική εμπειρία ξεγνοιασιάς και ανεμελιάς. Το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates, με χαρά δέχτηκε αυτή την νέα πρόκληση και θα συνεργαστεί για ακόμη μια φορά με επιτυχία με την οικογένεια του Stella Hotels Collection. Δεσμευμένοι στην καινοτομία και με πάθος για τον σχεδιασμό, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε έναν υδάτινο κόσμο όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να διασκεδάσουν στις απόλυτα μοναδικές και πρωτοποριακές, υψηλής ποιότητας και ασφαλείας νεροτσουλήθρες, κατοχυρωμένες αποκλειστικά για το συγκεκριμένο πάρκο. Αμέτρητες θεματικές και χρωματικές επιλογές έρχονται να ταιριάξουν απόλυτα με τα γεωμετρικά σχήματα όπου δημιουργούν τα υδάτινα παιχνίδια και να δώσουν στο χώρο pop και funky χαρακτήρα, κάνοντας ακόμα και τους πιο μεγάλους να αισθανθούν σαν μικρά παιδιά. Παράλληλα, ανάμεσα από τις πολυάριθμες νεροτσουλήθρες, έχουν δημιουργηθεί χώροι εστίασης, δίνοντας την δυνατότητα επιλογής στους επισκέπτες, ανάμεσα σε ethnic κουζίνες, grill και fast food, ενώ ταυτόχρονα o χώρος φιλοξενεί και bar για όσους επιθυμούν να κάνουν ένα διάλειμμα και να απολαύσουν το cocktail τους ή το ποτό τους και να συνεχίσουν λίγο αργότερα το παιχνίδι.

Μανούσος Λεονταράκης PHILEMA – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
30 Σεπτεμβρίου 2021
PHILEMA – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Το γραφείο μας, Manousos Leontarakis & Associates, αυτή την φορά ταξιδεύει εκτός συνόρων, ως το κέντρο της Ευρώπης, για να συναντήσει Έλληνες του εξωτερικού που κρατούν ζωντανή την Κρητική παράδοση. Η ανάθεση αφορά την ανακαίνιση ενός Ελληνικού εστιατορίου, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά των Βρυξελλών. Στόχος της ομάδας μας, ήταν να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον, που θα διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μετατρέπει την επίσκεψη στον χώρο σε ένα ταξίδι στην Ελλάδα και την Κρήτη για όσους την νοσταλγούν, αλλά ακόμη και για εκείνους που δεν την έχουν επισκεφθεί ακόμη. Μέσα από χρώματα, υλικά, υφές και στοιχεία διακόσμησης που παραπέμπουν σε Ελληνική αρχοντική κατοικία μιας άλλης εποχής, καταφέραμε να μεταφέρουμε την ζεστασιά και την φιλόξενη ατμόσφαιρα της πατρίδας μας σε μια χώρα του δυτικού πολιτισμού. Το εσωτερικό του εστιατορίου, οργανώνεται σε τρείς διαφορετικές σάλες, την κουζίνα και ένα bar που βρίσκεται στην μεσαία σάλα, ενώ κάθε μια από αυτές αντλεί αναφορές από ελληνικά εστιατόρια των δεκαετιών του ΄50 και του ΄60. Ξύλινες επενδύσεις ντύνουν περιμετρικά τις επιφάνειες των τοίχων, σε συνδυασμό με πλακάκι-τουβλάκι σε αποχρώσεις της ώχρας. Σε κάθε σάλα έχει δημιουργηθεί μια διαφορετική οροφή, ξεχωρίζοντας με αυτόν τους χώρους του εστιατορίου, με κύρια υλικά το ξύλο και το μέταλλο. Η χρήση ξύλου, μαρμάρου και μετάλλου δεν περιορίζεται απλά στις διακοσμητικές λεπτομέρειες, αλλά εφαρμόζεται και στα έπιπλα. Έτσι με αυτό τον τρόπο και την επιλογή αυτών των υλικών, των χρωμάτων και των υφασμάτων, αναδύεται στο σύνολο του εστιατορίου μια απόλυτα σπιτική ζεστασιά.

Μανούσος Λεονταράκης ΑΡΩΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ
31 Αυγούστου 2021
ΑΡΩΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ

Άερα Παρισιού φέρνει στην πόλη του Ηρακλείου, ένα νέο αρωματοπωλείο όπου σύντομα θα ανοίξει τις πόρτες του στην πόλη μας, με το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates να αναλαμβάνει τον σχεδιασμό και την διακόσμηση του. Μια μεγάλη γκάμα αρωμάτων με εσάνς από επώνυμους οίκους αρωμάτων, αφρόλουτρα αλλά και σαπούνια θα κοσμούν τα ράφια του αρωματοπωλείου, δίνοντας την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πιο εκλεπτυσμένες αλλά και οικονομικές λύσεις στους λάτρεις των αρωμάτων. Δικός μας στόχος ήταν να καταφέρουμε να κάνουμε τον πελάτη να βιώσει κατά την είσοδο του στο κατάστημα μια ξεχωριστή εμπειρία, ένα ταξίδι στο χρόνο και μια περιήγηση στη γενέτειρα της παραδοσιακής αρωματοποιίας. Με βασικό μας γνώμονα, πως για κάποιους το άρωμα αποτελεί «φετίχ», σχεδιάσαμε έναν χώρο ο οποίος θα ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις του επισκέπτη. Ποικίλα υλικά συνδυάζονται περίτεχνα μεταξύ τους, ώστε να προσδόσουν στον χώρο αέρα πολυτέλειας και μεγαλοπρέπειας. Μαρμάρινες επιφάνειες, συναντούν περίτεχνα custom made έπιπλα από ξύλο και επιχρυσωμένες λεπτομέρειες. Ο λιτός σχεδιασμός του χώρου, σε συνδιαμό με την επιλογή πολυτελή υλικών, πηγάζει από την κύρια επιθυμία μας για την δημιουργία ενός «κόσμου αρωμάτων» απλό, αλλά ταυτόχρονα μεγαλειώδη.

Μανούσος Λεονταράκης ΦΟΡΟΕΠΙΛΥΣΙΣ
31 Ιουλίου 2021
ΦΟΡΟΕΠΙΛΥΣΙΣ

Την διαμόρφωση και την διακόσμη των νέων γραφείων τα οποία αποτελούν προέκταση των υφιστάμενων γραφείων μιας λογιστικής και φοροτεχνικής εταιρείας ανέλαβε το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates. Η ιδέα του σχεδιασμού είναι βασισμένη στην ανάγκη για δημιουργία ενός χώρου, ο οποίος θα απευθύνεται στις σύγχρονες εταιρείες και στον σύγχρονο άνθρωπο, αντιπροσωπεύοντας το μοντέρνο design. Η εσωτερική αλλά και η εξωτερική σχεδίαση λοιπόν του χώρου, έγινε σύμφωνα με τις ανάγκες μιας ταχέως αναπτυσόμενης εταιρείας. Ενιαίοι υαλοπίνακες με μεταλλικές λεπτομέρειες διαμορφώνουν την εξωτερική αρχιτεκτονική του κτιρίου, ενώ εσωτερικά αναπτύσονται ορθοκανονικοι χώροι και διαρρυθμίσεις. Ανοιχτοί και κλειστοί χώροι καθώς και χώροι «χαλάρωσης» των εργαζομένων, διαμορφώνουν την εσωτερική αρχιτεκτονική. Ο σχεδιασμός της οροφής οριοθετεί τον χώρο της υποδοχής, ενω τα στοιχεία εξοπλισμού, όπως είναι το καθιστικό, τα γραφεία και τα τραπέζια συνεδριάσεων αποδίδουν στον χώρο ιδιότητα και ταυτότητα. Η βασική ιδέα του σύγχρονου σχεδιαμού που επιθυμούσαμε, επιτυγχάνεται μέσα από την δημιουργία πολλαπλών θέσεων εργασίας, της οπτικής επαφής αλλά παράλληλα και της ιδιωτικότητας με μια συνεχόμενη ροή στον χώρο, αναδεικνύοντας τον άνθρωπο ως μονάδα αλλά και ως μέρος ενός πολύ δυναμικού συνόλου.

Μανούσος Λεονταράκης ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ
30 Ιουνίου 2021
ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ

Το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates, με ιδιαίτερη χαρά ανέλαβε τον σχεδιασμό και την διακόσμηση ενός νέου και σύγχρονου φροντιστηριακού χώρου μέσης εκπαίδευσης, όπου σύντομα θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί στα θρανία του, από μικρούς μαθητές δημοτικού έως μαθητές λυκείου με υψηλού επιπέδου προετοιμασίας για τις εξετάσεις. Σκοπός μας ήταν η δημιουργία ενός λειτουργικού χώρου τόσο για τους μαθητές όσο και για τους καθηγητές, ο οποίος θα διευκολύνει την λειτουργία και την ροή του κέντρου, ενώ ταυτόχρονα θα είναι ευχάριστος και μοντέρνος, δημιουργώντας στους μαθητές και τις μαθήτριες κάθε ηλικίας, μια ευχάριστη διάθεση, προσκαλώντας τους να περάσουν τον χρόνο τους με μελέτη και συζήτηση μεταξύ τους ή με τους καθηγητές τους, ενώ κάθε σημείο του χώρου θα αποτελεί έναν εν δυνάμει χώρο μελέτης και διδασκαλίας. Σημείο αναφοράς αποτελεί το «δέντρο της γνώσης», μια ξύλινη κατασκευή η οποία δεσπόζει στην είσοδο του χώρου, καθώς και η δανειστική βιβλιοθήκη που βρίσκεται στον χώρο αναμονής. Η βασική δομή του χώρου οργανώνεται επάνω στην ροή του διαδρόμου, με τις αίθουσες διδασκαλίας να αναπτύσσονται διαδοχικά στην μια του πλευρά, ενώ ταυτόχρονα κλειστοί και ανοιχτοί χώροι, δημιουργούνται σε κάθε γωνιά, οι οποίοι δύναται να φιλοξενήσουν μια σειρά λειτουργιών και δραστηριοτήτων του κέντρου, όπως αίθουσα συσκέψεων και σεμιναρίων, γραμματειακή υποστήριξη, σημείο αναμονής αλλά και μικρές γωνιές μελέτης. Τα κύρια υλικά τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί στο χώρο είναι ξύλο, μέταλλο και γυαλί, ενώ ιδιαίτερη βάση έχει δοθεί στην μελέτη του φωτισμού. O διάδρομος ορίζεται από custom made γραμμικές κατασκευές φωτιστικών σωμάτων, ενώ σε κάθε αίθουσα εκτυλίσσεται από ένα διαφορετικό σενάριο φωτισμού με ειδικές κατασκευές φωτιστικών από ξύλο ή μέταλλο. Κύριο μας μέλημα κατά τον σχεδιασμό ήταν να «χαλαρώσουμε» τα στενά όρια του σχολείου και των τυπικών χώρων εκμάθησης, καλώντας τους μαθητές σε ένα πιο φιλόξενο και οικείο χώρο για τους ίδιους, δίνοντας τους την δυνατότητα να κινηθούν στο χώρο με άνεση, σε ένα περιβάλλον το οποίο επιτρέπει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στην οργανωμένη μάθηση και την ελευθερία για αυτοσχεδιασμό και δημιουργία.

Μανούσος Λεονταράκης Café
30 Μαΐου 2021
Café

Ένα νέο all day café θα είναι έτοιμο πολύ σύντομα διαθέσιμο να μας υποδεχτεί στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου και το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates, ανέλαβε την αρχιτεκτονική μελέτη και τον σχεδιασμό του. Πρόκειται για ένα all day café & snack bar που βρίσκεται πλησίον του Μητροπολιτικού ναού του Αγίου Μηνά και από το εσωτερικό του μπορεί κανείς να απολαύσει την θέα και την μεγαλοπρέπεια του ναού. Ο all day χαρακτήρας του μαγαζιού καθοδήγησε τον σχεδιασμό, με την δημιουργία διαφορετικών χώρων, τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος. Έτσι λοιπόν εσωτερικά του καταστήματος μπορεί κανείς να απολαύσει ένα γρήγορο πρωινό καφέ ή σνακ, ενώ απέναντι ακριβώς από το κατάστημα, στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης, έχει δημιουργηθεί ένας ακόμη ανοιχτός καθιστικός χώρος, όπου ο πελάτης θα έχει τη δυνατότητα να γευματίσει ή να περάσει τον χρόνο του απολαμβάνοντας ένα δροσερό cocktail. Η αισθητική του χώρου είναι άμεσα εμπνευσμένη από την Art Deco εποχή. Χρώματα, υλικά και κατασκευές συνθέτουν ένα μέρος με έντονη προσωπικότητα, έτοιμο να προσελκύσει κάθε τύπου επισκέπτη, ο οποίος επιθυμεί να κάνει το διάλειμμα του από την έντονη καθημερινότητα. Βασική μας επιθυμία ήταν ο τελικός σχεδιασμός να αποπνέει τον αέρα ενός κλασικού μπιστρό με μια πιο σύγχρονη και αστική οπτική. Οι καμπύλες κυριαρχούν τόσο σε δομικά στοιχεία, όσο και σε κατασκευές. Κρυφοί φωτισμοί, ειδικές κατασκευές φωτιστικών σε συνδυασμό με ξύλο, μέταλλο και μάρμαρο συνθέτουν έναν άκρως φιλόξενο και ταυτόχρονα ατμοσφαιρικό χώρο.

Μανούσος Λεονταράκης Γραφεία κατασκευαστικής εταιρείας
30 Απριλίου 2021
Γραφεια κατασκευαστικης εταιρειας

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά το γραφείο μας Manousos Leontarakis and associates, ανέλαβε την ανακαίνιση και τον επανασχεδιασμό των γραφείων μιας από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες στην Ελλάδα. Ο σχεδιασμός του χώρου έγινε με γνώμονα την λειτουργικότητα, την άνεση αλλά και την αισθητική. Η λειτουργικότητα ήταν ο πρώτιστος στόχος μας, ώστε να διευκολύνεται η ροή της καθημερινής κίνησης των ατόμων που εργάζονται στον χώρο, δημιουργώντας τη βέλτιστη ελευθερία κινήσεων και επικοινωνίας. Οργανώσαμε διακριτές περιοχές, οι οποίες επιτρέπουν στο να υπάρχει διαβάθμιση στην ιδιωτικότητα με ανοιχτούς και κλειστούς χώρους. Παράλληλα, η καλύτερη δυνατή διαρρύθμιση συντέλεσε ώστε να γίνει η μέγιστη εκμετάλλευση του εμβαδού του ακινήτου προς όφελος της επιχείρησης. Στον χώρο δημιουργήθηκαν εξατομικευμένες θέσεις εργασίας, οι οποίες έχουν συγκροτηθεί σε μικρότερες ή μεγαλύτερες ομάδες, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της εταιρείας για περισσότερη συνεργασία ή απομόνωση μεταξύ των εργαζομένων. Η διακόσμηση του χώρου είναι απόλυτα εμπνευσμένη από τις βιομηχανικές αναφορές της περιοχής όπου στεγάζεται η εταιρεία. Κατά την είσοδο διαμορφώθηκε ένας ευρύς χώρος υποδοχής και αναμονής όπου εφαρμόστηκαν τα χρώματα του λογότυπου της εταιρείας, σε συνδυασμό με γκρι δάπεδο, λευκά και μαύρα επίπεδα στις οροφές, τα οποία ορίζουν τους χώρους κίνησης. Η παλέτα των υφών, των υλικών και των χρωμάτων, έχουν ακολουθήσει την βιομηχανική αισθητική της περιοχής όπου εντάσσεται το κτίριο, αλλά και την φύση του αντικειμένου της ίδιας της εταιρείας. Εμφανείς μεταλλικές κατασκευαστικές επιφάνειες, επιλεκτικές χρωματικές παρεμβάσεις σε συνδυασμό με custom made έπιπλα από ξύλο, συνθέτουν την τελική εικόνα ενός μοναδικού χώρου, που ακολουθεί το αρχιτεκτονικό concept και υποδέχεται τους χρήστες του σε μια ξεχωριστή εμπειρία εργασίας.

Μανούσος Λεονταράκης STAR CAFE
31 Μαρτίου 2021
STAR CAFE

Ένα νέο all day café-snack, ανοίγει σύντομα τις πόρτες του στην πόλη του Ηρακλείου. Ο λόγος για το «STAR CAFE», έναν δροσερό και μοντέρνο café-snack bar, όπου θα λειτουργεί καθημερινά από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ. Το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates, ανάλαβε τον σχεδιασμό και την διακόσμηση του χώρου, θέλοντας να δώσουμε μια άκρως μοντέρνα και φιλόξενη αισθητική, με επιρροές από τα new age specialty coffee shops. Σκανδιναβικό ύφος με ρετρό λεπτομέρειες, συνθέτουν ένα σκηνικό που επιτρέπει στους πελάτες, να αναπνέουν ελεύθερα, απολαμβάνοντας τον καφέ, το ποτό ή το σνακ τους.

Μανούσος Λεονταράκης KAKKOS BAY
28 Φεβρουαρίου 2021
KAKKOS BAY

Το ξενοδοχείο ΚΑΚΚΟS BAY στα Φέρμα Ιεράπετρας, δημιουργεί έναν καθιστικό χώρο επάνω στην άμμο, σε ένα περιβάλλον μοναδικού φυσικού κάλλους, στην παραλία του ξενοδοχείου. Το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates, κλήθηκε να σχεδιάσει και να διαμορφώσει έναν χώρο ο οποίος θα συνδυάζει την χαλαρή ατμόσφαιρα του νησιού, με την εκλεπτυσμένη φιλοξενία και την απαράμιλλη γοητεία ενός μοντέρνου resort, πλάι στα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά της παραλίας του Kakkos Bay. Ένας χώρος προσεγμένος μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια, αποπνέει μια ιδιαίτερη ζεστασιά και χαλάρωση, ώστε να προσφέρει στον επισκέπτη στιγμές ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης. Με άκρως εξωτική διάθεση, με boho και ethnic στοιχεία να κυριαρχούν σε κάθε έκφανση, ενώ αναπαυτικά πουφ και πολυθρόνες βοηθούν τον επισκέπτη να χαλαρώσει και να απολαύσει το cocktail και τις διακοπές του, έχοντας πάντα ως βασική προτεραιότητα μας τον απόλυτο σεβασμό στο τοπίο και το φυσικό περιβάλλον.

Μανούσος Λεονταράκης Κυριάκος Restaurant
30 Ιανουαρίου 2021
Κυριακος Restaurant

Το εστιατόριο «ΚYRIAKOS», ίσως ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια της πόλης του Ηρακλείου, μιας και μετράει ήδη 40 χρόνια στον χώρο της εστίασης, ανέθεσε στο γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates, την ανακαίνιση του. Είναι μεγάλη η χαρά αλλά και η ευθύνη που νιώθουμε, αφού η ανάθεση του έργου μας κάνει αυτόματα μέρος ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία του «KYRIAKOS», φιλοδοξώντας να συνεχίσει την ίδια λαμπρή πορεία που διέγραψε από το 1981 έως και σήμερα, ως σημείο αναφοράς στην πόλη μας. Βασικός γνώμονας κατά τον σχεδιασμό ήταν η διατήρηση του ύφους του χώρου, μέσα από μια πιο σύγχρονη ματιά. Ξύλινες επενδύσεις και κατασκευές σε ζεστούς τόνους του ξύλου, περίτεχνες οροφές και καθρέπτες θα κυριαρχήσουν στο χώρο. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα ακριβά σερβίτσια και τα λινά τραπεζομάντιλά, έρχονται να προσδώσουν ένα αίσθημα μεγαλοπρέπειας και ευχάριστου περιβάλλοντος τόσο στην κύρια σάλα του, όσο και στην αυλή του εστιατορίου, η οποία θα αναδιαμορφωθεί με νέα στέγαστρα. Το εστιατόριο το οποίο επί πολλές δεκαετίες αποτέλεσε κομμάτι της καθημερινότητας μας σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του Ηρακλείου, επιστρέφει ανανεωμένο, με φρέσκια διάθεση, τονίζοντας την αίγλη που το διακρίνει.

Μανούσος Λεονταράκης Palmera Spa
30 Δεκεμβρίου 2020
Palmera Spa

Το ξενοδοχείο Palmera Beach στον λιμένα Χερσονήσου, θέλοντας να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του, δημιουργεί έναν χώρο ευεξίας και χαλάρωσης, δίνοντας στους πελάτες του την ευκαιρία μιας ξεχωριστής εμπειρίας περιποίησης και αναζωογόνησης. Το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates ανέλαβε με ιδιαίτερη χαρά την δημιουργία και τον σχεδιασμό του νέου αυτού spa, σε έναν από τους χώρους του ξενοδοχείου. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν χώρο όπου ο επισκέπτης θα καταφέρνει να απομακρύνεται για λίγο από τον κόσμο και θα εστιάζει στο ευ ζην. Απόλυτα μινιμαλιστική διάθεση και διακόσμηση θα κυριαρχεί στον χώρο, με απαλούς γήινους τόνους, έχοντας πάντα ως κύριο γνώμονα την διαχρονική κομψότητα. Στον χώρο θα μπορεί κανείς να βρει εσωτερική πισίνα-Jacuzzi με τεχνητούς καταρράκτες, θάλαμο sauna και hamam, καθώς επίσης και δυο privet χώρους για μασάζ. Πέτρα, μάρμαρο και φυσικό ξύλο δημιουργούν έναν αρμονικό συνδυασμό στον χώρο, δίνοντας την απόλυτη αίσθηση ευεξίας, αναζωογόνησης, χαλάρωσης και απόδρασης από την καθημερινότητα. 

Μανούσος Λεονταράκης ΧΑΛΑΒΡΟ
30 Νοεμβρίου 2020
ΧΑΛΑΒΡΟ

Στην καρδιά της παλιάς πόλης του Ηρακλείου, ένα ήδη γνωστό σε όλους στέκι, το οποίο ακούει στο όνομα Χάλαβρο, ανέθεσε στο γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates την ανακαίνιση και τον επανασχεδιασμό του χώρου του. Κύριο μέλημα μας ήταν η διατήρηση του all day and night χαρακτήρα του μαγαζιού, πάντα με σεβασμό ως προς την ιστορικότητα του χώρου, μιας και το χάλαβρο αναβιώνει μέσα από τα χαλάσματα ενός παλιού σπιτιού. Στο Χάλαβρο, όλα ξεκινούν νωρίς το πρωί με τον πρώτο καφέ και κάποιο brunch, ενώ αργότερα η μέρα συνεχίζεται με κάποιο πιάτο από τις προτάσεις της εκλεκτής κουζίνας και όταν τα φώτα χαμηλώσουν, τον πρώτο λόγο έχει η επιβλητική μπάρα με εκλεκτές επιλογές σε cocktails. Έτσι λοιπόν το στοίχημα της ομάδας μας, ήταν να καταφέρει να προσαρμόσει όλες τις λειτουργίες του χώρου σε μια απόλυτα χαλαρωτική και ethnic διάθεση, ενώ ταυτόχρονα να είναι φιλόξενη ως προς τον επισκέπτη καθόλη την διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας. Έπιπλα από ξύλο, καθαρές γραμμές και τόνους εμπνευσμένες από τη φύση σε bohemian διάθεση και ύφος διακοσμούν το χώρο με μια πιο μοντέρνα και χαλαρή αισθητική, ταξιδεύοντας σε νοητά με αυτό τον τρόπο σε νέους προορισμούς και πολιτισμούς της γης. Το πλέον ανανεωμένο πετρόχτιστο open bar της πόλης μας, έρχεται μέσα από τον σχεδιασμό του να φέρει πίσω την ενέργεια του παρελθόντος, μέσα από την πιο σύγχρονη και μοντέρνα τάση του σήμερα.

TOP