Μήνυμα συστήματος
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Νεα

Μανούσος Λεονταράκης ΑΡΩΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ
31 Αυγούστου 2021
ΑΡΩΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ

Άερα Παρισιού φέρνει στην πόλη του Ηρακλείου, ένα νέο αρωματοπωλείο όπου σύντομα θα ανοίξει τις πόρτες του στην πόλη μας, με το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates να αναλαμβάνει τον σχεδιασμό και την διακόσμηση του. Μια μεγάλη γκάμα αρωμάτων με εσάνς από επώνυμους οίκους αρωμάτων, αφρόλουτρα αλλά και σαπούνια θα κοσμούν τα ράφια του αρωματοπωλείου, δίνοντας την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πιο εκλεπτυσμένες αλλά και οικονομικές λύσεις στους λάτρεις των αρωμάτων. Δικός μας στόχος ήταν να καταφέρουμε να κάνουμε τον πελάτη να βιώσει κατά την είσοδο του στο κατάστημα μια ξεχωριστή εμπειρία, ένα ταξίδι στο χρόνο και μια περιήγηση στη γενέτειρα της παραδοσιακής αρωματοποιίας. Με βασικό μας γνώμονα, πως για κάποιους το άρωμα αποτελεί «φετίχ», σχεδιάσαμε έναν χώρο ο οποίος θα ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις του επισκέπτη. Ποικίλα υλικά συνδυάζονται περίτεχνα μεταξύ τους, ώστε να προσδόσουν στον χώρο αέρα πολυτέλειας και μεγαλοπρέπειας. Μαρμάρινες επιφάνειες, συναντούν περίτεχνα custom made έπιπλα από ξύλο και επιχρυσωμένες λεπτομέρειες. Ο λιτός σχεδιασμός του χώρου, σε συνδιαμό με την επιλογή πολυτελή υλικών, πηγάζει από την κύρια επιθυμία μας για την δημιουργία ενός «κόσμου αρωμάτων» απλό, αλλά ταυτόχρονα μεγαλειώδη.

Μανούσος Λεονταράκης ΦΟΡΟΕΠΙΛΥΣΙΣ
31 Ιουλίου 2021
ΦΟΡΟΕΠΙΛΥΣΙΣ

Την διαμόρφωση και την διακόσμη των νέων γραφείων τα οποία αποτελούν προέκταση των υφιστάμενων γραφείων μιας λογιστικής και φοροτεχνικής εταιρείας ανέλαβε το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates. Η ιδέα του σχεδιασμού είναι βασισμένη στην ανάγκη για δημιουργία ενός χώρου, ο οποίος θα απευθύνεται στις σύγχρονες εταιρείες και στον σύγχρονο άνθρωπο, αντιπροσωπεύοντας το μοντέρνο design. Η εσωτερική αλλά και η εξωτερική σχεδίαση λοιπόν του χώρου, έγινε σύμφωνα με τις ανάγκες μιας ταχέως αναπτυσόμενης εταιρείας. Ενιαίοι υαλοπίνακες με μεταλλικές λεπτομέρειες διαμορφώνουν την εξωτερική αρχιτεκτονική του κτιρίου, ενώ εσωτερικά αναπτύσονται ορθοκανονικοι χώροι και διαρρυθμίσεις. Ανοιχτοί και κλειστοί χώροι καθώς και χώροι «χαλάρωσης» των εργαζομένων, διαμορφώνουν την εσωτερική αρχιτεκτονική. Ο σχεδιασμός της οροφής οριοθετεί τον χώρο της υποδοχής, ενω τα στοιχεία εξοπλισμού, όπως είναι το καθιστικό, τα γραφεία και τα τραπέζια συνεδριάσεων αποδίδουν στον χώρο ιδιότητα και ταυτότητα. Η βασική ιδέα του σύγχρονου σχεδιαμού που επιθυμούσαμε, επιτυγχάνεται μέσα από την δημιουργία πολλαπλών θέσεων εργασίας, της οπτικής επαφής αλλά παράλληλα και της ιδιωτικότητας με μια συνεχόμενη ροή στον χώρο, αναδεικνύοντας τον άνθρωπο ως μονάδα αλλά και ως μέρος ενός πολύ δυναμικού συνόλου.

Μανούσος Λεονταράκης ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ
30 Ιουνίου 2021
ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ

Το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates, με ιδιαίτερη χαρά ανέλαβε τον σχεδιασμό και την διακόσμηση ενός νέου και σύγχρονου φροντιστηριακού χώρου μέσης εκπαίδευσης, όπου σύντομα θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί στα θρανία του, από μικρούς μαθητές δημοτικού έως μαθητές λυκείου με υψηλού επιπέδου προετοιμασίας για τις εξετάσεις. Σκοπός μας ήταν η δημιουργία ενός λειτουργικού χώρου τόσο για τους μαθητές όσο και για τους καθηγητές, ο οποίος θα διευκολύνει την λειτουργία και την ροή του κέντρου, ενώ ταυτόχρονα θα είναι ευχάριστος και μοντέρνος, δημιουργώντας στους μαθητές και τις μαθήτριες κάθε ηλικίας, μια ευχάριστη διάθεση, προσκαλώντας τους να περάσουν τον χρόνο τους με μελέτη και συζήτηση μεταξύ τους ή με τους καθηγητές τους, ενώ κάθε σημείο του χώρου θα αποτελεί έναν εν δυνάμει χώρο μελέτης και διδασκαλίας. Σημείο αναφοράς αποτελεί το «δέντρο της γνώσης», μια ξύλινη κατασκευή η οποία δεσπόζει στην είσοδο του χώρου, καθώς και η δανειστική βιβλιοθήκη που βρίσκεται στον χώρο αναμονής. Η βασική δομή του χώρου οργανώνεται επάνω στην ροή του διαδρόμου, με τις αίθουσες διδασκαλίας να αναπτύσσονται διαδοχικά στην μια του πλευρά, ενώ ταυτόχρονα κλειστοί και ανοιχτοί χώροι, δημιουργούνται σε κάθε γωνιά, οι οποίοι δύναται να φιλοξενήσουν μια σειρά λειτουργιών και δραστηριοτήτων του κέντρου, όπως αίθουσα συσκέψεων και σεμιναρίων, γραμματειακή υποστήριξη, σημείο αναμονής αλλά και μικρές γωνιές μελέτης. Τα κύρια υλικά τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί στο χώρο είναι ξύλο, μέταλλο και γυαλί, ενώ ιδιαίτερη βάση έχει δοθεί στην μελέτη του φωτισμού. O διάδρομος ορίζεται από custom made γραμμικές κατασκευές φωτιστικών σωμάτων, ενώ σε κάθε αίθουσα εκτυλίσσεται από ένα διαφορετικό σενάριο φωτισμού με ειδικές κατασκευές φωτιστικών από ξύλο ή μέταλλο. Κύριο μας μέλημα κατά τον σχεδιασμό ήταν να «χαλαρώσουμε» τα στενά όρια του σχολείου και των τυπικών χώρων εκμάθησης, καλώντας τους μαθητές σε ένα πιο φιλόξενο και οικείο χώρο για τους ίδιους, δίνοντας τους την δυνατότητα να κινηθούν στο χώρο με άνεση, σε ένα περιβάλλον το οποίο επιτρέπει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στην οργανωμένη μάθηση και την ελευθερία για αυτοσχεδιασμό και δημιουργία.

Μανούσος Λεονταράκης Café
30 Μαΐου 2021
Café

Ένα νέο all day café θα είναι έτοιμο πολύ σύντομα διαθέσιμο να μας υποδεχτεί στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου και το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates, ανέλαβε την αρχιτεκτονική μελέτη και τον σχεδιασμό του. Πρόκειται για ένα all day café & snack bar που βρίσκεται πλησίον του Μητροπολιτικού ναού του Αγίου Μηνά και από το εσωτερικό του μπορεί κανείς να απολαύσει την θέα και την μεγαλοπρέπεια του ναού. Ο all day χαρακτήρας του μαγαζιού καθοδήγησε τον σχεδιασμό, με την δημιουργία διαφορετικών χώρων, τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος. Έτσι λοιπόν εσωτερικά του καταστήματος μπορεί κανείς να απολαύσει ένα γρήγορο πρωινό καφέ ή σνακ, ενώ απέναντι ακριβώς από το κατάστημα, στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης, έχει δημιουργηθεί ένας ακόμη ανοιχτός καθιστικός χώρος, όπου ο πελάτης θα έχει τη δυνατότητα να γευματίσει ή να περάσει τον χρόνο του απολαμβάνοντας ένα δροσερό cocktail. Η αισθητική του χώρου είναι άμεσα εμπνευσμένη από την Art Deco εποχή. Χρώματα, υλικά και κατασκευές συνθέτουν ένα μέρος με έντονη προσωπικότητα, έτοιμο να προσελκύσει κάθε τύπου επισκέπτη, ο οποίος επιθυμεί να κάνει το διάλειμμα του από την έντονη καθημερινότητα. Βασική μας επιθυμία ήταν ο τελικός σχεδιασμός να αποπνέει τον αέρα ενός κλασικού μπιστρό με μια πιο σύγχρονη και αστική οπτική. Οι καμπύλες κυριαρχούν τόσο σε δομικά στοιχεία, όσο και σε κατασκευές. Κρυφοί φωτισμοί, ειδικές κατασκευές φωτιστικών σε συνδυασμό με ξύλο, μέταλλο και μάρμαρο συνθέτουν έναν άκρως φιλόξενο και ταυτόχρονα ατμοσφαιρικό χώρο.

Μανούσος Λεονταράκης Γραφεία κατασκευαστικής εταιρείας
30 Απριλίου 2021
Γραφεια κατασκευαστικης εταιρειας

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά το γραφείο μας Manousos Leontarakis and associates, ανέλαβε την ανακαίνιση και τον επανασχεδιασμό των γραφείων μιας από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες στην Ελλάδα. Ο σχεδιασμός του χώρου έγινε με γνώμονα την λειτουργικότητα, την άνεση αλλά και την αισθητική. Η λειτουργικότητα ήταν ο πρώτιστος στόχος μας, ώστε να διευκολύνεται η ροή της καθημερινής κίνησης των ατόμων που εργάζονται στον χώρο, δημιουργώντας τη βέλτιστη ελευθερία κινήσεων και επικοινωνίας. Οργανώσαμε διακριτές περιοχές, οι οποίες επιτρέπουν στο να υπάρχει διαβάθμιση στην ιδιωτικότητα με ανοιχτούς και κλειστούς χώρους. Παράλληλα, η καλύτερη δυνατή διαρρύθμιση συντέλεσε ώστε να γίνει η μέγιστη εκμετάλλευση του εμβαδού του ακινήτου προς όφελος της επιχείρησης. Στον χώρο δημιουργήθηκαν εξατομικευμένες θέσεις εργασίας, οι οποίες έχουν συγκροτηθεί σε μικρότερες ή μεγαλύτερες ομάδες, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της εταιρείας για περισσότερη συνεργασία ή απομόνωση μεταξύ των εργαζομένων. Η διακόσμηση του χώρου είναι απόλυτα εμπνευσμένη από τις βιομηχανικές αναφορές της περιοχής όπου στεγάζεται η εταιρεία. Κατά την είσοδο διαμορφώθηκε ένας ευρύς χώρος υποδοχής και αναμονής όπου εφαρμόστηκαν τα χρώματα του λογότυπου της εταιρείας, σε συνδυασμό με γκρι δάπεδο, λευκά και μαύρα επίπεδα στις οροφές, τα οποία ορίζουν τους χώρους κίνησης. Η παλέτα των υφών, των υλικών και των χρωμάτων, έχουν ακολουθήσει την βιομηχανική αισθητική της περιοχής όπου εντάσσεται το κτίριο, αλλά και την φύση του αντικειμένου της ίδιας της εταιρείας. Εμφανείς μεταλλικές κατασκευαστικές επιφάνειες, επιλεκτικές χρωματικές παρεμβάσεις σε συνδυασμό με custom made έπιπλα από ξύλο, συνθέτουν την τελική εικόνα ενός μοναδικού χώρου, που ακολουθεί το αρχιτεκτονικό concept και υποδέχεται τους χρήστες του σε μια ξεχωριστή εμπειρία εργασίας.

Μανούσος Λεονταράκης STAR CAFE
31 Μαρτίου 2021
STAR CAFE

Ένα νέο all day café-snack, ανοίγει σύντομα τις πόρτες του στην πόλη του Ηρακλείου. Ο λόγος για το «STAR CAFE», έναν δροσερό και μοντέρνο café-snack bar, όπου θα λειτουργεί καθημερινά από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ. Το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates, ανάλαβε τον σχεδιασμό και την διακόσμηση του χώρου, θέλοντας να δώσουμε μια άκρως μοντέρνα και φιλόξενη αισθητική, με επιρροές από τα new age specialty coffee shops. Σκανδιναβικό ύφος με ρετρό λεπτομέρειες, συνθέτουν ένα σκηνικό που επιτρέπει στους πελάτες, να αναπνέουν ελεύθερα, απολαμβάνοντας τον καφέ, το ποτό ή το σνακ τους.

Μανούσος Λεονταράκης KAKKOS BAY
28 Φεβρουαρίου 2021
KAKKOS BAY

Το ξενοδοχείο ΚΑΚΚΟS BAY στα Φέρμα Ιεράπετρας, δημιουργεί έναν καθιστικό χώρο επάνω στην άμμο, σε ένα περιβάλλον μοναδικού φυσικού κάλλους, στην παραλία του ξενοδοχείου. Το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates, κλήθηκε να σχεδιάσει και να διαμορφώσει έναν χώρο ο οποίος θα συνδυάζει την χαλαρή ατμόσφαιρα του νησιού, με την εκλεπτυσμένη φιλοξενία και την απαράμιλλη γοητεία ενός μοντέρνου resort, πλάι στα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά της παραλίας του Kakkos Bay. Ένας χώρος προσεγμένος μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια, αποπνέει μια ιδιαίτερη ζεστασιά και χαλάρωση, ώστε να προσφέρει στον επισκέπτη στιγμές ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης. Με άκρως εξωτική διάθεση, με boho και ethnic στοιχεία να κυριαρχούν σε κάθε έκφανση, ενώ αναπαυτικά πουφ και πολυθρόνες βοηθούν τον επισκέπτη να χαλαρώσει και να απολαύσει το cocktail και τις διακοπές του, έχοντας πάντα ως βασική προτεραιότητα μας τον απόλυτο σεβασμό στο τοπίο και το φυσικό περιβάλλον.

Μανούσος Λεονταράκης Κυριάκος Restaurant
30 Ιανουαρίου 2021
Κυριακος Restaurant

Το εστιατόριο «ΚYRIAKOS», ίσως ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια της πόλης του Ηρακλείου, μιας και μετράει ήδη 40 χρόνια στον χώρο της εστίασης, ανέθεσε στο γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates, την ανακαίνιση του. Είναι μεγάλη η χαρά αλλά και η ευθύνη που νιώθουμε, αφού η ανάθεση του έργου μας κάνει αυτόματα μέρος ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία του «KYRIAKOS», φιλοδοξώντας να συνεχίσει την ίδια λαμπρή πορεία που διέγραψε από το 1981 έως και σήμερα, ως σημείο αναφοράς στην πόλη μας. Βασικός γνώμονας κατά τον σχεδιασμό ήταν η διατήρηση του ύφους του χώρου, μέσα από μια πιο σύγχρονη ματιά. Ξύλινες επενδύσεις και κατασκευές σε ζεστούς τόνους του ξύλου, περίτεχνες οροφές και καθρέπτες θα κυριαρχήσουν στο χώρο. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα ακριβά σερβίτσια και τα λινά τραπεζομάντιλά, έρχονται να προσδώσουν ένα αίσθημα μεγαλοπρέπειας και ευχάριστου περιβάλλοντος τόσο στην κύρια σάλα του, όσο και στην αυλή του εστιατορίου, η οποία θα αναδιαμορφωθεί με νέα στέγαστρα. Το εστιατόριο το οποίο επί πολλές δεκαετίες αποτέλεσε κομμάτι της καθημερινότητας μας σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του Ηρακλείου, επιστρέφει ανανεωμένο, με φρέσκια διάθεση, τονίζοντας την αίγλη που το διακρίνει.

Μανούσος Λεονταράκης Palmera Spa
30 Δεκεμβρίου 2020
Palmera Spa

Το ξενοδοχείο Palmera Beach στον λιμένα Χερσονήσου, θέλοντας να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του, δημιουργεί έναν χώρο ευεξίας και χαλάρωσης, δίνοντας στους πελάτες του την ευκαιρία μιας ξεχωριστής εμπειρίας περιποίησης και αναζωογόνησης. Το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates ανέλαβε με ιδιαίτερη χαρά την δημιουργία και τον σχεδιασμό του νέου αυτού spa, σε έναν από τους χώρους του ξενοδοχείου. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν χώρο όπου ο επισκέπτης θα καταφέρνει να απομακρύνεται για λίγο από τον κόσμο και θα εστιάζει στο ευ ζην. Απόλυτα μινιμαλιστική διάθεση και διακόσμηση θα κυριαρχεί στον χώρο, με απαλούς γήινους τόνους, έχοντας πάντα ως κύριο γνώμονα την διαχρονική κομψότητα. Στον χώρο θα μπορεί κανείς να βρει εσωτερική πισίνα-Jacuzzi με τεχνητούς καταρράκτες, θάλαμο sauna και hamam, καθώς επίσης και δυο privet χώρους για μασάζ. Πέτρα, μάρμαρο και φυσικό ξύλο δημιουργούν έναν αρμονικό συνδυασμό στον χώρο, δίνοντας την απόλυτη αίσθηση ευεξίας, αναζωογόνησης, χαλάρωσης και απόδρασης από την καθημερινότητα. 

Μανούσος Λεονταράκης ΧΑΛΑΒΡΟ
30 Νοεμβρίου 2020
ΧΑΛΑΒΡΟ

Στην καρδιά της παλιάς πόλης του Ηρακλείου, ένα ήδη γνωστό σε όλους στέκι, το οποίο ακούει στο όνομα Χάλαβρο, ανέθεσε στο γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates την ανακαίνιση και τον επανασχεδιασμό του χώρου του. Κύριο μέλημα μας ήταν η διατήρηση του all day and night χαρακτήρα του μαγαζιού, πάντα με σεβασμό ως προς την ιστορικότητα του χώρου, μιας και το χάλαβρο αναβιώνει μέσα από τα χαλάσματα ενός παλιού σπιτιού. Στο Χάλαβρο, όλα ξεκινούν νωρίς το πρωί με τον πρώτο καφέ και κάποιο brunch, ενώ αργότερα η μέρα συνεχίζεται με κάποιο πιάτο από τις προτάσεις της εκλεκτής κουζίνας και όταν τα φώτα χαμηλώσουν, τον πρώτο λόγο έχει η επιβλητική μπάρα με εκλεκτές επιλογές σε cocktails. Έτσι λοιπόν το στοίχημα της ομάδας μας, ήταν να καταφέρει να προσαρμόσει όλες τις λειτουργίες του χώρου σε μια απόλυτα χαλαρωτική και ethnic διάθεση, ενώ ταυτόχρονα να είναι φιλόξενη ως προς τον επισκέπτη καθόλη την διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας. Έπιπλα από ξύλο, καθαρές γραμμές και τόνους εμπνευσμένες από τη φύση σε bohemian διάθεση και ύφος διακοσμούν το χώρο με μια πιο μοντέρνα και χαλαρή αισθητική, ταξιδεύοντας σε νοητά με αυτό τον τρόπο σε νέους προορισμούς και πολιτισμούς της γης. Το πλέον ανανεωμένο πετρόχτιστο open bar της πόλης μας, έρχεται μέσα από τον σχεδιασμό του να φέρει πίσω την ενέργεια του παρελθόντος, μέσα από την πιο σύγχρονη και μοντέρνα τάση του σήμερα.

Μανούσος Λεονταράκης MOBIAK
30 Οκτωβρίου 2020
MOBIAK

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates ανέλαβε την δημιουργία και τον εκσυγχρονισμό του χώρου εργασίας της εταιρείας ΜΟΒΙΑΚ ΑΕ στα Χανιά. Η εταιρεία ΜΟΒΙΑΚ δραστηριοποιείται στην βιομηχανία συστημάτων πυρόσβεσης, την παραγωγή και εμφιάλωση ιατρικών βιομηχανικών αερίων καθώς και την εισαγωγή και εμπορία ιατρικού εξοπλισμού, ενώ αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα και μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή όσον αφορά τη βιομηχανία του πυροσβεστικού εξοπλισμού. Επίκεντρο της μελέτης μας είναι η καλύτερη και λειτουργικότερη διαμόρφωση του χώρου εργασίας της εταιρείας, πάντα με κύριο γνώμονα την αισθητική του χώρου. Οι λειτουργικές ανάγκες διαρρύθμισης του μεγάλου αριθμού θέσεων εργασίας, σε συνδυασμό με τις μεγάλες απαιτήσεις για αποθηκευτικούς χώρους, αρχειοθήκες αλλά και χώρο χαλάρωσης και ψυχαγωγίας των εργαζομένων, έθεσαν τα σχεδιαστικά μας όρια. Στον κύριο χώρο εργασίας 85 θέσεων, υπάρχει η δυνατότητα λεκτικής και οπτικής επικοινωνίας μεταξύ των εργαζομένων. Για μεγαλύτερη αίσθηση ιδιωτικότητας κατά τις συναντήσεις με πελάτες και συνεργάτες, έχει δημιουργηθεί ένα VIP room το οποίο διαθέτει δικό του καθιστικό με τζάκι καθώς και τραπέζι συνεδριάσεων. Στο χώρο έχει επίσης σχεδιαστεί αίθουσα σεμιναρίων η οποία μπορεί να φιλοξενήσει έως 100 άτομα. Τα υλικά και τα χρώματα επιλέχθηκαν, έτσι ώστε να δοθεί στο χώρο μια σύγχρονη και καθαρή εικόνα, αυστηρά επαγγελματική και βιομηχανική, δίχως όμως να γίνεται ψυχρή. Ξύλο σε φυσικές αποχρώσεις σε συνδυασμό με διάτρητες λαμαρίνες και τεχνομάρμαρο είναι τα υλικά τα οποία θα επικρατήσουν στο χώρο. Με την επιλογή αυτή, η αυστηρότητα και η industrial αισθητική που προσδίδει το μέταλλο και το μάρμαρο, έρχεται να εξισορροπήσει με την ζεστασιά του χρώματος και την φυσικότητα του ξύλου.

Μανούσος Λεονταράκης Road Trip
30 Σεπτεμβρίου 2020
Road Trip

Έπειτα από μια ήδη επιτυχημένη συνεργασία με τα αδέρφια Κρητικοπούλου, ιδιοκτήτες του café Road Trip, το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates, ανέλαβε την κατασκευή του δεύτερου καταστήματος, στην πόλη του Ηρακλείου. Η σχεδίαση του νέου χώρου ολοκληρώθηκε αντικατοπτρίζοντας την φιλοσοφία του brand σε κάθε σημείο του καταστήματος. Τα υλικά που επιλέχθηκαν είναι ξύλο σε φυσικές αποχρώσεις, μέταλλο, inox και πλακίδια με χρώμα, τα οποία προσδίδουν ένα πιο ψυχρό και τεχνολογικό χαρακτήρα στο χώρο παρασκευής του καφέ. Ο συμβολισμός του ύφους και των υλικών δημιουργεί μια ευθύ αναφορά στην τεχνολογική επέμβασή και επεξεργασία του καφέ η οποία στις μέρες μας έχει εξελιχθεί σε επιστήμη.

Μανούσος Λεονταράκης VILLAS
30 Αυγούστου 2020
VILLAS

Τον σχεδιασμό πέντε νεόδμητων βιλών σε ένα καταπράσινο προάστιο της πόλης του Ηράκλειου, ανέλαβε το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates. Η μελέτη αφορά στο σχεδιασμό του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου πέντε αυτόνομων εξοχικών κατοικιών που προορίζονται προς ενοικίαση. Ο σχεδιασμός του εσωτερικού χώρου βασίστηκε στην ίδια την μελλοντική χρήση των κατοικιών ως χώροι φιλοξενίας και την πρόθεση της δημιουργίας χώρων ζεστών και φιλόξενων και ταυτόχρονα με μια διακριτική αίσθηση άνεσης και πολυτέλειας. Αντίστοιχη αντιμετώπιση και φιλοσοφία διατηρείται και στους εξωτερικούς χώρους των κατοικιών. Ο περιβάλλοντας χώρος οργανώνεται σε διακριτές ζώνες με υπαίθρια καθιστικά και barbeque σε διαφορετικά επίπεδα, ενώ ανάμεσα τους οργανώνονται ζώνες φύτευσης, πισίνα καθώς και αυτόνομες θέσεις parking.

Μανούσος Λεονταράκης VET 365
30 Ιουλίου 2020
VET 365

VET 365

Tο κτηνιατρείο Vet 365, συνεχίζει να εμπιστεύεται το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates, για τον σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική μελέτη του νέου τους κέντρου. Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν ο σχεδιασμός του νέου κτηνιατρικού κέντρου να ακολουθήσει τη γραμμή και το ύφος του πρώτου καταστήματος, διατηρώντας με αυτό τον τρόπο την ταυτότητα του brand που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια στο χώρο των κτηνιατρικών υπηρεσιών το VET 365. Το δικό μας στοίχημα ήταν η διατήρηση κάποιων βασικών σχεδιαστικών στοιχείων, πάντα όμως σε συνδυασμό με νέες καινοτόμες ιδέες και υλικά.

Βασικό στοιχείο του σχεδιασμού αποτελεί η δημιουργία ενός shop in a shop καταστήματος, με όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ και είδη περιποίησης για τα κατοικίδια σε μια πιο industrial αισθητική, συνδράμοντας στη δημιουργία ενός μοντέρνου και ευχάριστου περιβάλλοντος. Ο λιτός και εργονομικός σχεδιασμός, έρχεται να δηλώσει τη διακριτική παρουσία του προσωπικού. Η εφαρμογή της μελέτης φωτισμού δίνει ζωντάνια και ύφος στην ατμόσφαιρα. Ο κατάλληλος αριθμός και η σωστή τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων, ανάλογα με την ένταση, την φωτεινή δέσμη τους και το επιθυμητό διακοσμητικό αποτέλεσμα βελτιώνει τη λειτουργία των χώρων, εντείνοντας την ευκρίνεια στο περιβάλλον και αναβαθμίζοντας την αισθητική του χώρου.

Ο νέος χώρος του VET 365 σχεδιάστηκε ώστε να συνδυάσει την ζητούμενη ανανέωση, καλαισθησία, εργονομία και ασφάλεια, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε ένα εκσυγχρονισμένο περιβάλλον με γνώμονα την ικανοποίηση του πελάτη-ασθενή.

Μανούσος Λεονταράκης NOTOS HEIGHTS HOTEL & SUITES
30 Ιουνίου 2020
NOTOS HEIGHTS HOTEL & SUITES

NOTOS HEIGHTS HOTEL & SUITES

Την δημιουργία και τον σχεδιασμό ενός συγκροτήματος το οποίο θα απαρτίζεται από πέντε πολυτελείς βίλες στην περιοχή των Μαλίων, ανέλαβε το γραφείο μας Manousos Leontarakis & associates.  Βασική προϋπόθεση αποτέλεσε η επιτυχής εναρμόνιση του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, της λειτουργικότητας και της αισθητικής καθώς και η εξυπηρέτηση των βασικών αρχών σχεδιασμού. Έτσι λοιπόν δημιουργήσαμε χώρους σε minimal γραμμές, πάντα στα πλαίσια μιας κομψής boho αισθητικής με ιδιαίτερη έμφαση στις λεπτομέρειες και τα υλικά.

Η φιλοσοφία μας ήταν η δημιουργία ενός χαλαρού και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένου περιβάλλοντος για τους επισκέπτες, συνδυάζοντας τον μινιμαλισμό με την μεσογειακή ατμόσφαιρα. Υφάσματα και υλικά σε γκρι και φυσικούς τόνους ενισχύουν την ηρεμία και την κομψότητα των κατοικιών. Κάθε βίλα διαθέτει την δική της ιδιωτική πισίνα με ένα υπαίθριο καθιστικό να επεκτείνεται μέσα σε αυτές, δημιουργώντας μια επιπλέον αίσθηση χαλάρωσης και ιδιωτικότητας στους φιλοξενούμενους.

Μανούσος Λεονταράκης Parko
30 Μαΐου 2020
Parko

Στην καρδιά του Ηρακλείου, η ομάδα του γραφείου μας Manousos Leontarakis & Associates, ανέλαβε την ανακαίνιση του open day & night bar «Parko», ενός ήδη αγαπημένου προορισμού της πόλης μας για καφέ και ποτό. Η ατμοσφαιρική αυλή διαμορφώθηκε αρχιτεκτονικά σε έναν χώρο με bohemian χαρακτήρα και διάθεση. Ένα μεγάλο ξύλινο bar δεσπόζει στο κέντρο της αυλής, ενώ ξύλινα decks δημιουργήθηκαν περιμετρικά  του μαγαζιού, οργανώνοντας το χώρο σε διαφορετικά επίπεδα, εξυπηρετώντας με αυτό τον τρόπο την «all day» ταυτότητα του. Φυσικά υλικά, όπως ξύλο, πέτρα, bamboo και ψάθα , σε συνδυασμό με γήινες αποχρώσεις συνθέτουν ένα άκρως καλοκαιρινό και «hippie» σκηνικό στο κέντρο  της πόλης.

Μανούσος Λεονταράκης Residence
30 Απριλίου 2020
Residence

Τον σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική μελέτη μιας κατοικίας 270 τ.μ. με σύγχρονες λεπτομέρειες στο Ηράκλειο Κρήτης, ανέλαβε το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates.  Πρόκειται για μια κατοικία με απλότητα και άνεση, φρεσκάδα και σκανδιναβικές επιρροές.  Κύριο χαρακτηριστικό της οικίας είναι οι open plan χώροι, που εξυπηρετούν την λειτουργικότητα της κατοικίας καθώς και τις απαιτήσεις της οικογένειας.  Ξύλο, μάρμαρο και γυαλί συνδυάζονται αρμονικά σε όλους τους χώρους της οικίας, δημιουργώντας μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα ενώ παράλληλα προσδίδουν Nordic ύφος στο χώρο, όπου ήταν και η βασική επιθυμία του πελάτη.

Μανούσος Λεονταράκης Delicatessen
30 Μαρτίου 2020
Delicatessen

Με το κοινό να στρέφεται όλο και περισσότερο στην αναζήτηση αγνών και εκλεκτών τροφών, ένα νέου τύπου παντοπωλείο ανοίγει τις πόρτες του στην Πλάκα Λασιθίου και το γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates ανέλαβε τον σχεδιασμό του. Δημιουργήσαμε λοιπόν ένα περιβάλλον διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μετατρέπει την επίσκεψη σε μια μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία, ενώ το ύφος και το στυλ του χώρου είναι εμπνευσμένο από τα μικρά και ευφάνταστα μπακάλικα μιας άλλης εποχής, δοσμένα με πιο σύγχρονο χαρακτήρα. Το ξύλο και τα ρουστίκ στοιχεία είναι αυτά που κυριαρχούν στο χώρο. Πρωταρχικός μας στόχος ήταν η δημιουργία μιας φιλόξενης και καθημερινής γαστρονομικής εμπειρίας στο κατάστημα.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: EUROPLAN - Γουναλάκης Γιώργος

Μανούσος Λεονταράκης Cafe - Snack
28 Φεβρουαρίου 2020
Cafe - Snack

Στο σύγχρονο τουριστικό θέρετρο της Αγιάς Γαλήνης, ανατέθηκε στο γραφείο μας Manousos Leontarakis & Associates ο σχεδιασμός ενός νέου cafe-snack bar όπου πρόκειται να λειτουργήσει ώς σημείο συνάντησης για σνακς, καφέ ή ποτό, σε έναν χώρο που διακρίνεται για την χαλαρωτική του ατμόσφαιρα και την υπέροχη θέα του. Εμείς αντλήσαμε στοιχεία από το περιβάλλον και έτσι προσδώσαμε στο χώρο μια αισθητική η οποία αποπνέει μια οικεία, χαλαρή και boho διάθεση, στην οποία υπερισχύουν τα γήινα χρώματα και το ξύλο, ενώ σκοπός μας ήταν να καταφέρουμε να συνδιάσουμε την πολυτέλεια, με την ρουστικ γοητεία και το μεσογειακό στυλ.

Μανούσος Λεονταράκης Κρητικό σπίτι
30 Ιανουαρίου 2020
Κρητικο σπιτι

Η ομάδα του γραφείου μας Manousos Leontarakis & Associates ανέλαβε τον επανασχεδιασμό αλλά και την επέκταση ενός πολυχώρου εστίασης, με γεύσεις από την Ελληνική και Κρητική παράδοση. Ο λόγος για το “Κρητικό Σπίτι”, το οποίο βρίσκεται μπροστά στο γραφικό λιμάνι της Σητείας και αποτελείται από δυο χώρους εστίασης, εντός και εκτός του καταστήματος καθώς και έναν όμορφο χώρο παιδικής δημιουργίας. Ο σχεδιασμός και η διακόσμηση του χώρου έχει αντλήσει στοιχεία από την ίδια τη φύση και τα χρώματα της, καθώς τα κύρια υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο χώρο είναι το ξύλο και η πέτρα σε συνδυασμό με τις θερμές αποχρώσεις του κεραμιδί, καθιστώντας έτσι το χώρο ζεστό και φιλόξενο για μικρούς και μεγάλους. 

TOP